Lukaz82 pisze:Hej,
bardzo Wam dziękuję za cenne rady. Highline jest naprawdę pięknie wyposażony i ma rewelacyjne wnętrze, ale jak wiadomo koszty... tata nie chce przekroczyć 70 tysięcy (po upuście, który mam nadzieje, że uda się dostać). Wstępnie zdecydował, że woli słabszego Golfa, ale z lepszym wyposażeniem.
Co do czujnika deszczu, miałem wątpliwości, bo boję się tacie doradzić kupno czegoś, na co później może narzekać, ale przekonałeś mnie Gumis6, że warto. Co do czujników i kierownicy multifunkcyjnej - to też bardzo praktyczne dodatki, o których myślał. Radio Composition Media jest super, ale drogie, więc chyba zostanie Composition Colour, bo ma już CD i te 8 głośników.Klima, chyba zostanie manual bo tata jeździ na krótkie dystanse i mało by korzystał z automatu. Co do reszty to alarm, halogeny z doświetleniem i może te ksenony basic. Czytałem jednak na forum, że VW ma zacząć montować jakieś słabsze żarówki, które świecą jak H7, ale nie wiem czy to prawda. Zastanawiałem się jeszcze nad kołem dojazdowym, bo chyba pozwala niżej opuścić podłogę bagażnika. Może będzie bardziej praktyczne.
Tak jak pisze tomekb29, obawiam się, żeby na 17' nie było za twardo - potem się nasłucham od taty, że mu doradziłem, a teraz mu za twardo
Poza tym pewnie lepiej by się spisywały wraz ze sportowym zawieszeniem na tylnim zawieszeniu wielowahaczowym.
Co do silnika, zgadzam się z Wami w 100% - nie za dużo te 105 koni, ale za bardzo by się weszło w koszty. Teraz tata ma 75 koni i 12,5 do setki w polo okularniku, więc jak dostanie 105, to pewną różnicę zauważy.
Jeszcze zastanawiam się, czy kasy za kolor nie przeznaczyć na wyposażenie - zamiast czarnej perły (1820 zł), wziąć czarny specjalny i zyskać 1320 zł na coś innego. Teraz tata ma czarną perłę i chciałby też taki kolor. Pytanie czy jest spora różnica w wyglądzie...pewnie widać większą różnicę w słońcu. Należałoby postawić jego polo obok tego zwykłego lakieru.