Witam wszystkich . Mam taką sytuacje mało przyjemna w moim golfiku. Gdy silnik jest rozgrzany czyli temp silnika 90 stopni /temp oleju 90 stopni + , przy ustawionej skrzyni na D przy ruszaniu , czyli puszczam hamulec ale nie dodaje gazu , obroty zaczynaja spadać do około 750-800 obrotów i wracają do 900 , auto zachowuje sie jakby hamowało i przyspieszało. Ta sama sytuacja dzieje sie gdy wbity jest bieg 2 i przy puszczeniu gazu gdy obroty spadają i auto zwalnia do około 12km/h auto znowu zaczyna sie bujać jakby nie wiedziało czy zbić do 1 biegu czy zostać jednak na 2 . Zaznaczam ze przy dodawaniu gazu biegi zmieniają sie jak należy tylko przy wyżej opisanym "ruszaniu" bez gazu z biegu 1 oraz przy odpuszczeniu gazu z biegu 2 gdy obroty sa nisko i prędkość jest niewielka . Zauważalne jest rownież w sytuacji gdy stoje na światłach pod górkę trzymając hamulec , puszczam i auto chwile stoi i dopiero nagle zacznie sie toczyć lecz niezbyt płynnie. Na zimnym silniku objawy te nie występują . Autko ma obecnie 112tys km przebiegu, przy 60tys był wymieniany olej w ASO. Dopiero w środę podłączę skrzynie pod kompa zobaczyc czy nie ma czasem jakiś błędów czy cos . Nie wiem jak było wczesniej gdyż auto kupiłem niedawno. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę bardzo o komentarze