Dzisiaj jest 26 maja 2025, 06:00

Podłączenie telefonu Sony

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

ostek

Niemowa

• Online: 1h 17m 36s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI

Podłączenie telefonu Sony

Post03 lip 2016, 19:49

Witam wszystkich serdecznie! Jestem tutaj nowy. :)
Kilka dni temu stałem się posiadaczem VW Golf 6 Variant :)
Mam takie pytanko. Mam telefon Sony Xperia Z3 compact.
W samochodzie zamontowany jest moduł bluetooth 5NO 035 730 B
Niestety, samochód "widzi" telefon, ale telefon nie widzi samochodu. Przy próbie połączenie komputer pokazuje komunikat, że urządzenie (telefon) nie jest kompatybilne. Co robić?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi! :)

Pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika

xxsiergiejxx

Nieśmiały

• Online: 1d 19h 47m 39s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI 1.6 105 KM

Re: Podłączenie telefonu Sony

Post03 lip 2016, 21:25

Możesz mieć problem z podłączeniem tego telefonu nawet jeśli go widzi. Ogólnie jeśli masz starszy moduł bluetooth i nowszy telefon (bądź na odwrót) mogą się nie sparować. Mam ten sam problem i wyczytałem, że właśnie problem rozbija się o moduł. Alternatywą dla tego jeśli chodzi o muzykę (i raczej tylko muzykę) jest wejście audio w podłokietniku. Niestety to tylko rozwiązanie doraźne. Jeśli się mylę poprawcie :P
Awatar użytkownika

ryba113

VIP

• Online: 68d 16h 54m 25s
  • Pochwały: 13
  • Auto: VW Golf 6 Bifuel
  • Silnik: BGU 1.6 74 kW

Re: Podłączenie telefonu Sony

Post03 lip 2016, 22:01

Mój z końcówka B łączy bez problemu galaxy s7 i apple 6s. Ale kolega któremu zakładałem bluetooth o takim samym numerze ma Nexusa i nie łączy mu w trybie premium a z innym telefonem juz tak wiec spróbuj z innym telefonem.

Wróć do Multimedia