hmmm widzę że albo mało opisałem problem albo nikt nic nie wie na ten temat
mianowicie zacząłem eksperymentować VCDS - zakodowałem ponownie wtryski które miał już zakodowane i efekt chrumkał na jałowym na jedynce i na dwójce a mianowicie jak miał się podnieść z 1000obr./min wzwyż , po przejechaniu ok 20km. stylem do 3000obr/min chrumkanie przeszło. Po przejechaniu ok 300km. mam wrażenie że spalanie się zmieniło na mniejsze mam wrażenie że autko poprawił swą kulturę jazdy i pracy silnika jak stoję na światłach czerwonych . ( wcześniej warczał głośniej ) . Ale mam wciąż ten sam problem którego wcześniej nie było cała buda drży , jak otwieram drzwi czuć rezonans na nich . Wracając przed temat o którym piszę to wcześniej miałem odczucie jak siedziałem w środku i po przejechaniu kilku km. zatrzymuję się na światłach a buda jakby się raz za trzęsła po czym czułem tylko mały rezonans i tak parę razy do momentu aż nie ruszyłem.
Ogólnie mam pytanie czy te kodowanie wtrysków mogło coś poprawić w sterowaniu nimi ??
Jeszcze dodam że nie mam już efektu zejścia z obrotów co na filmie pokazałem , dlatego stwierdzam że płynniej pracuje