sebkoch pisze:Sprawdźcie czy to nie zapinka od pasów...
Też to miałem. Dźwięk pojawiał się zwłaszcza na szybko pokonywanych zakrętach. Bok fotela ocierał o mocowanie pasa. Wystarczyło zmienić pozycję fotela.
kamill1991 pisze:wydaje mi sie ze mam ten sam problem.. jakies pomysly jak sie tego pozbyc?
Jeśli chodzi o skrzypiącą ledźwie to już byłem gotowy na rozbiórke fotela. Jednak przed tym zabiegiem zaproponowałem panu z ASO, że może sprawdzimy w samochodzie testowym (wersja highline, przebieg 3000), czy ten objaw też występuję. Samochód stał na placu w słońcu (to był sierpień). Po zajęciu siedzenia i poruszaniu podaprciem lędźwi było słychać jeszcze głosniejsze skrzypienie niż u mnie. Wspólnie i w porozumieniu stwierdziliśmy, że prawdopodobnie "ten typ tak ma" i chyba nic z tym nie da się zrobić, szkoda pruć tapicerkę fotela.
Być może pomogłoby przesmarowanie mechanizmu regulacji, chyba są tam linki (podobne jak np. w rowerze przy hamulcach).
Do odważnych świat należy. Kamill1991 rozpruj fotel, przesmaruj i daj znać czy taki zabieg wyeliminował irytujące odgłosy