Dzisiaj jest 21 lis 2024, 11:47

[MK6] [VCDS] Nie działające kierunkowskazy w lusterkach

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

KUBA46

Aktywny

• Online: 8d 21h 24m 56s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

[VCDS] Nie działające kierunkowskazy w lusterkach

Post19 lut 2016, 11:50

Korzystając z pomocy kolegi posiadającego VCDS postanowiłem dokonać paru kodowań w swoim golfie. Wszystko wykonywałem zgodnie z tutorialami znalezionymi na tym forum. Jednak dzisiaj rano zorientowałem się, że kierunkowskazy w lusterkach nie działają. Nie jest to raczej usterka mechaniczna, tylko pewnie je jakimś magicznym sposobem rozkodowałem. Pytanie: jak je teraz zakodować, dzisiaj będe miał ograniczony dostęp do kabelka i nie będe miał czasu na metodę prób i błędów. Byłbym bardzo wdzięczny za waszą pomoc w tym temacie. :)
Awatar użytkownika

Bartus

Aktywny

• Online: 7d 6h 26m 13s
  • Auto: VW Golf 6 GTI
  • Silnik: 2.0 TSI 211KM

Re: [VCDS] Nie działające kierunkowskazy w lusterkach

Post19 lut 2016, 12:00

w kodowaniu drzwi sprawdz. musisz dodać do bieżącej wartości. Prawdopodobnie 4, ale to sobie sprawdz po najechaniu na pole wyswietli Ci sie taka zółta podpowiedz.
tberent pisze:Obrazek
Awatar użytkownika

KUBA46

Aktywny

• Online: 8d 21h 24m 56s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

Re: [VCDS] Nie działające kierunkowskazy w lusterkach

Post19 lut 2016, 12:22

aaa i wszystko jasne kodowałem warningi i wtedy wykodowały mi się kierunkowskazy. Wielkie dzięki za pomoc.

Wróć do Diagnostyka i kodowanie