Witam
Wczoraj śmigałem autem z pasażerem i do południa było wszystko ok. ustawione VCDS lub w zegarach że ryglowanie po ruszeniu i odryglowanie przy wyjęciu kluczyka czy jakoś tak.
Po południu jeździłem z rodzinką i także było ok. Pasażer wsiadał wysiadał i było ok.
Pojechałem wieczorem na wichurę do Babci z kwiatami.
Żonka zostawiła coś w aucie więc wzięła pilota i poszła do auta. Nie wraca więc idę po nią a ta siedzi w aucie w środku.
Mówię jej że auto fajne i ogólnie ale niech nie przesadza

a Ona że nie może wyjść. Otwieram drzwi kierowcy i chce odryglować z przycisku na drzwiach kierowcy(może cos się zawiesiło czy coś) Słychać centralny wszędzie a Ona nadal nie może otworzyć. Zamykam drzwi i z pilota zamykam i otwieram. Nadal nie może otworzyć. Zatem wędruje od zewnątrz a tam klamka pasażera się nie schowała. Wcisnąłem ją do pozycji normalnej i otwieram i drzwi się otwierają.
Sprawdzałem i niestety już z klamki od środka nie działa.
(swoją drogą to geniusz że sobie okna nie otworzyła i łapką nie otworzyła od zewnątrz )
Wróciłem do domu już w nerwach i szybko po VCDS.
Address 52: Door Elect, Pass. Labels: 1K0-959-702-MAX3.LBL
Control Module Part Number: 5K0 959 702 E HW: 5K0 959 702 E
Component and/or Version: Tuer-SG 009 2123
Software Coding: 0004598
Work Shop Code: WSC 00028 028 00001
VCID: 3561C7565CE17BB6775-8060
1 Fault Found:
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
008 - Implausible Signal
Zatem:
Skasowałem błąd zrobiłem test i znowu się pojawił.
W zegarach odznaczył się sam centralny w menu komfortu
Na przycisku od centralnego już nie podświetla się stan centralnego zamka (ani czy otwarty ani czy zamknięty)
Po wcisnięciu słychac ryglowanie i odryglowanie.
Również przy przekroczeniu prędkości nie rygluje się mimo ustawienia w menu w zegarach.
Auto jest zamknięte z pilota i alarm się aktywuje
Wg mnie zablokował się zamek w drzwiach pasażera bo próba wejścia w BCM jest nie udana i wywala błąd jakby auto było zamknięte
Może ktoś z Was mial podobny problem i może to jest jakaś bolączka mk6 bo w mk4 to był feler.