Regulamin forumSkrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Coś mi stuka przy ruszanie i tylko po zmianie z Drive na Reverse i w drugą stronę, ewidentnie jak przednia oś dostaje naprężenia.
Najlepiej słychać przy 0:40, 0:45 , 0:49, 0:57
Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć co to ? Zawsze podczas ruszania czy do przodu czy do tylu to słychać, ruszę mocniej słychać od razu, ruszę wolniej to dopiero po chwili.
Oddanie tego do serwisu jakiekolwiek skończy się pewnie wymianą połowy napędu z przodu więc to olewam , a słyszę już to z pół roku.
Edit by Almighty: Przy okazji poprawiłem ci link do youtuba
Ostatnio zmieniony 25 cze 2015, 18:46 przez Almighty, łącznie zmieniany 2 razy
Powód:Temat zapewne dotyczy MK6, stąd przenoszę do analogicznego działu w MK6. Dzięki Wojtass za czujność :pub:
Hej U mnie to samo. Cos stuka. Na dodatek moja DSG wpadla w tryb awaryjny i siedziala tylko w 2 biegu Moglem jechac, na zegarach bieg mrygal. Ale sie nie znieniAl. Co moze buc przyczyna?