Czy ktoś miał może bliski kontakt z ketą JOPE E9/90

Opis produktu
Łańcuchy przeciwśnieżne JOPE przeznaczone dla samochodów osobowych charakteryzują się prostym montażem i demontażem bez konieczności najeżdżania samochodem lub skręcania kół. Łańcuchy JOPE Wykonane są ze stali stopowej niklowo-manganowej. W dalszym etapie produkcji poddawane są specjalnemu hartowaniu. W celu ochrony przed korozją zabezpieczane są specjalną powłoką galwaniczną.
Dzięki nowatorskiemu systemowi mocowania (zastosowanie specjalnych sprężyn) napinanie łańcucha jest bardzo łatwe a łańcuchy lepiej przylegają do koła podczas jazdy.
Łańcuchy JOPE zostały wyposażone w system tłumiący, który minimalizuje siły działające na ogniwa łańcucha przy nagłych zmianach obrotów kół napędowych. Głównymi zaletami łańcuchów JOPE są:
- wydłużona zywotność
- doskonała przyczepność do drogi
- bezpieczeństwo jazdy
- komfort jazdy
- Specyfikacja techniczna:
- wzór rombowy
- stal niklowo-manganowa, ulepszana termicznie (galwanizowana)
- znakomita przyczepność na lodzie i śniegu
- grubość ogniw - 9mm
- system tłumiący - specjalne sprężyny napinające (zapewniają wysoki komfort jazdy)
- montaż - szybki, bez konieczności przemieszczania samochodu
- produkcja - Hiszpania
Taki bełkot marketingowy znalazłem na ich temat. Oczywiście nie spodziewam się cudów za 100 PLN i na pewno jest jakaś istotna różnica między tymi które są 4x-6x droższe. Jednak przeznaczeniem moich ket będzie głównie podróżowanie w bagażniku (takie jest moje pobożne życzenie), a w naprawdę podbramkowych sytuacjach ich zakładanie lub jak służby mundurowe mnie do tego gorąco zachęcą. Co o nich sądzicie po fotach (dla mnie mają stajla

) i opisie?
Co innego moglibyście polecić w rozmiarze 205/55/16 w przystępnej cenie - nie zależy mi szczególnie na jakości lub szybkości zakładania. Mimo wszystko dobrze by było jakby się je w miarę prosto ubierało nie tylko na szyję