Meguiars NXT Generation Tech Wax 2.0 Paste 311gJako że to mój pierwszy wosk, tak więc moje doświadczenie w tym temacie jest niewielkie, ale swoje spostrzeżenia mam.
Tak więc:
Plusy:- zgodnie z zapewnieniem sprzedawcy wosk rozprowadza się bardzo łatwo (przy zakupie wielokrotnie powtarzałem że jestem pre-beginner w temacie czystości auta
)
- jest dość wydajny - tak mi się przynajmniej wydaje bo do tej pory woskowałem ze 2-3 razy cały auto i ze 2-3 razy tylko przednią maskę i zostało mi go ok 3/4 puszki.
- dość przyjemny zapach - w każdym razie nie drażni podczas woskowania.
- po woskowaniu czarny kolor nabiera głębi, a woda przepięknie korpelkuje
- tylko po takich testach zaś trzeba wycierać aby przynajmniej przez chwilę nacieszyć się idealną czernią.
Minusy:- przy próbie zawoskowania większej powierzchni potrafi przyschnąć tak więc nie można być zbyt zachłannym, woskować i polerować po kawałku
.
- nie jest zbyt trwały - myślę że największa efektywność to około 1 miesiąc - po 3 jeszcze kropelkuje ale to już nie jest to samo co po miesiącu
.
- głębia koloru mam wrażenie że nie trwa dłużej niż 1 miesiąc - ale może temu że auto się kurzy i trzeba by je regularnie płukać co mi się jednak nie przytrafia