Dzisiaj jest 21 lis 2024, 14:29

Żegnam Wszystkich - tutaj się żegnamy

Pytania, porady, pogaduchy, ploty nietechniczne, które warto poruszyć publicznie.
Regulamin forum Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...

Pamiętaj:
  1. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  2. Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość

sebkoch

Stały Bywalec

• Online: 5d 12h 38m 16s
  • Pochwały: 4
  • Auto: Audi S3
  • Silnik: 2.0 TSI DNUE

Żegnam Wszystkich - tutaj się żegnamy

Post02 lut 2015, 22:57

Jako, że nie mamy na forum wątku do pożegnań zakładam taki właśnie temat :tongue:

Sprzedałem swojego Golfika 6 jakiś czas temu. Teraz jestem posiadaczem Octavii 3 z silnikiem 1.8 TSI którego się nie doczekałem w Golfie... :evil:

Udzielam się więc teraz na forum OCP. Pozdrowienia dla wszystkich i bezawaryjności Waszych Golfików :lokej:
Awatar użytkownika

maartinj

Forumowicz

• Online: 9d 12h 8m 39s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC

Re: Żegnam Wszystkich - tutaj się żegnamy

Post03 lut 2015, 07:34

Octavia 3 to platforma MQB. Golf 6 to PQ35 rodem od 2004 ..... wiec nie oczekuj .
Kup Golfa 7 i pewnie ten motor tam będzie, tak samo możesz powiedzieć ze nie doczekałes się silnika CUP w golfie 6 ...

Sialek

Aktywny

• Online: 17d 18h 57m 43s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 6 Variant
  • Silnik: 1.6tdi CAYC

Post03 lut 2015, 07:49

Jak zmieniasz z VW na markę z kurą to szkoda mi Ciebie :) Przed zakupem golfa jeździlem octavią między innymi III i jakość wykończenia (gdzie juz w vw nie jest to tip top) leży.
Awatar użytkownika

kakaruto

Mieszkaniec

• Online: 91d 17h 26m 3s
  • Pochwały: 6
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: CAVD

Post03 lut 2015, 08:23

sebkoch pisze:Jako, że nie mamy na forum wątku do pożegnań zakładam taki właśnie temat :tongue:

Sprzedałem swojego Golfika 6 jakiś czas temu. Teraz jestem posiadaczem Octavii 3 z silnikiem 1.8 TSI którego się nie doczekałem w Golfie... :evil:

Udzielam się więc teraz na forum OCP. Pozdrowienia dla wszystkich i bezawaryjności Waszych Golfików :lokej:

Życzę zadowolenia z fury i wpadnij tu czasem skrobnąć jak tam turbo kura się spisuje.
Dzięki i jeszcze raz wszystkiego dobrego.
My TSI
Awatar użytkownika

szumek5837

Stały Bywalec

• Online: 11d 8h 7m 38s
  • Pochwały: 2
  • Auto: Renault Laguna Coupe
  • Silnik: FR4T 2.0T

Post03 lut 2015, 09:34

Jeden patrzy na jakość materiałów, inny na linię auta, trzeci na wielkość bagażnika, czwarty na ceny części, piąty na silniki.. itd. itp. dla każdego coś dobrego 8-)

sebkoch - powodzenia i bezawaryjności - ważne, że zostajesz w tzw. "rodzinie Volkswagena" ;) A forum OCP bardzo fajne, przyjazne... "i rozbudowane" :pub:

sebkoch

Stały Bywalec

• Online: 5d 12h 38m 16s
  • Pochwały: 4
  • Auto: Audi S3
  • Silnik: 2.0 TSI DNUE

Post03 lut 2015, 09:55

maartinj pisze:Octavia 3 to platforma MQB. Golf 6 to PQ35 rodem od 2004 ..... wiec nie oczekuj .
Kup Golfa 7 i pewnie ten motor tam będzie, tak samo możesz powiedzieć ze nie doczekałes się silnika CUP w golfie 6 ...

Co za głupia gadka.
1.8 TSI w golfie 7 jest tylko na rynek Ameryki Północnej, natomiast w Europie będzie tylko w wersji Alltrack. W O3 i Leonie jakoś ten silnik bez problemu jest. Chcąc więc mieć 180 KM trzeba wybrać coś innego...

Sialek pisze:Jak zmieniasz z VW na markę z kurą to szkoda mi Ciebie :) Przed zakupem golfa jeździlem octavią między innymi III i jakość wykończenia (gdzie juz w vw nie jest to tip top) leży.

A mnie szkoda Ciebie bo Cię tą kurą wyprzedzę w moment... :lol:
Ja natomiast jeździłem nowym MK6 4 lata i żadna rewelacja jakościowa, plastiki tak samo skrzypią i trzeszczą jak w tańszych autach. Skrzypienia zawieszenia nie wspomnę. Octavia jest bardziej komfortowa przy jeździe w 4 osoby a z silnikiem 180 KM połykam wszystkie golfy oprócz GTI :rotfl:

kakaruto pisze:
sebkoch pisze:Jako, że nie mamy na forum wątku do pożegnań zakładam taki właśnie temat :tongue:

Życzę zadowolenia z fury i wpadnij tu czasem skrobnąć jak tam turbo kura się spisuje.
Dzięki i jeszcze raz wszystkiego dobrego.

Dzięki i nawzajem kakaruto!

Będę oczywiście zaglądał ale głównie w wątki o problemach z 1.4 TSI CAXA, bo zdobyłem duże doświadczenie w tym temacie. :)
Moje 1.8 TSI CJSA jest od Audi, zobaczymy czy tym razem lepiej się spisze...

Wróć do Hydepark