maartinj pisze:Octavia 3 to platforma MQB. Golf 6 to PQ35 rodem od 2004 ..... wiec nie oczekuj .
Kup Golfa 7 i pewnie ten motor tam będzie, tak samo możesz powiedzieć ze nie doczekałes się silnika CUP w golfie 6 ...
Co za głupia gadka.
1.8 TSI w golfie 7 jest tylko na rynek Ameryki Północnej, natomiast w Europie będzie tylko w wersji Alltrack. W O3 i Leonie jakoś ten silnik bez problemu jest. Chcąc więc mieć 180 KM trzeba wybrać coś innego...
Sialek pisze:Jak zmieniasz z VW na markę z kurą to szkoda mi Ciebie
Przed zakupem golfa jeździlem octavią między innymi III i jakość wykończenia (gdzie juz w vw nie jest to tip top) leży.
A mnie szkoda Ciebie bo Cię tą kurą wyprzedzę w moment...
Ja natomiast jeździłem nowym MK6 4 lata i żadna rewelacja jakościowa, plastiki tak samo skrzypią i trzeszczą jak w tańszych autach. Skrzypienia zawieszenia nie wspomnę. Octavia jest bardziej komfortowa przy jeździe w 4 osoby a z silnikiem 180 KM połykam wszystkie golfy oprócz GTI
kakaruto pisze:sebkoch pisze:Jako, że nie mamy na forum wątku do pożegnań zakładam taki właśnie temat
Sprzedałem swojego Golfika 6 jakiś czas temu. Teraz jestem posiadaczem Octavii 3 z silnikiem 1.8 TSI którego się nie doczekałem w Golfie...
Udzielam się więc teraz na forum OCP. Pozdrowienia dla wszystkich i bezawaryjności Waszych Golfików
Życzę zadowolenia z fury i wpadnij tu czasem skrobnąć jak tam turbo kura się spisuje.
Dzięki i jeszcze raz wszystkiego dobrego.
Dzięki i nawzajem kakaruto!
Będę oczywiście zaglądał ale głównie w wątki o problemach z 1.4 TSI CAXA, bo zdobyłem duże doświadczenie w tym temacie.
Moje 1.8 TSI CJSA jest od Audi, zobaczymy czy tym razem lepiej się spisze...