Dzisiaj jest 21 lis 2024, 23:00

Głośna praca chłodzenia RNS 510

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

dartmooor

Nowicjusz

• Online: 1d 11h 25m 53s
  • Auto: VW Golf
  • Silnik: 2.0

Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post15 sty 2015, 10:40

Witam
Mam temat który doprowadza mnie do drzenia rąk:P
Mianowicie wentylator chłodzenia w moim RNS 510 chodzi tak głosno ze słychac go nawet przy 30km/h, czy to normalne zjawisko? Czy czeka mnie jego wymiana? Nie mam też nikogo znajomego z takim radiem zeby porównac. Słychac go równiez bardzo głosno jakaś minute po wyłączeniu zapłonu.
Pzdr

Sialek

Aktywny

• Online: 17d 18h 57m 43s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 6 Variant
  • Silnik: 1.6tdi CAYC

Re: Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post15 sty 2015, 10:50

u mnie jest cicho - raczej wyciągnięcie i czyszczenie jego Ciebie czeka ewentualnie wymiana. Wyjąć RNS510 to 2 minuty więc sprawdz sam może co z nim ?
Awatar użytkownika

dartmooor

Nowicjusz

• Online: 1d 11h 25m 53s
  • Auto: VW Golf
  • Silnik: 2.0

Re: Głośna praca chłodzenia RNS 510

Post15 sty 2015, 11:00

Zawsze lepiej spytać. Ale dzięki!

Wróć do Elektryka i Elektronika