Dzisiaj jest 15 sty 2025, 12:48

Przygotowanie do zimy MK6

Mycie, czyszczenie, polerowanie lub innego rodzaju odświrlanie naszych samochodów
Regulamin forum Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

sowir

Nowicjusz

• Online: 13h 44m 45s
  • Auto: VW Golf 6 Variant
  • Silnik: 1.6 TDI bluemotion

Przygotowanie do zimy MK6

Post22 paź 2014, 10:18

Witam, zima już zapasem, to będzie moja pierwsza zima golfem i mam pytanie, czy trzeba jakoś przygotować na zimę? dodam ze to mój pierwszy diesel i nie mam za dużo doświadczenia z tym rodzajem silnika, czasami się słyszy ze diesle ciężko odpalają na mrozie, to samo zdąża się w waszych autkach ? Jak wygląda sprawa karoserii ? jakieś specjalne pasty trzeba stosować ? obecnie zakupiłem pastę k2 Turbo, dobry wybór czy jedynie zniszczy mi to lakier ? Silnik to 1.6 tdi Bluemotion 105 km variant. Należy użyć jakiś specjalnych płynów hamulcowych ? Jestem kompletnie ciemny w tych sprawach.

jason

Aktywny

• Online: 27d 23h 30m 59s
  • Pochwały: 1
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI

Re: Przygotowanie do zimy MK6

Post22 paź 2014, 10:23

k2 to mozesz do smieci wyrzucic zejdzie z pierwszym deszczem albo i szybciej :)
Awatar użytkownika

marmi

Mieszkaniec

• Online: 190d 15h 44m 38s
  • Pochwały: 70
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC

Post22 paź 2014, 10:39

To nie jest stary zabytkowy diesel który by sprawiał problemy w zimie...

Jak akumulator jest ok to nie ma się czym martwić.

kup dobry wosk umyj auto połóż wosk i na te 2-3 miesiące będzie ochrona dla karoserii
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
Awatar użytkownika

Almighty

Administrator

• Online: 128d 8h 59m 32s
  • Pochwały: 2

Post22 paź 2014, 11:59

Mamy dedykowany dział poświęcony myciu i dopieszczaniu naszych samochodów (Detailing).
Sugeruje tam poszukać odpowiedzi lub zadać stosowne pytania dotyczące zabezpieczenia karoserii na zimę.
Jeżeli zauważyłeś temat w niewłaściwym dziale lub treść postu nie ma nic wspólnego z tematem, w którym się znajduje lub inny bałagan na forum - proszę daj znać bezpośrednio w temacie lub poprzez PW. Obiecuję, że ktoś na pewno się tym zajmie.

Wróć do Detailing