Dzisiaj jest 21 lis 2024, 12:18

Jakie klocki do VI 1.4 TSI 160KM?

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Klocki, tarcze, bębny, szczęki, cylindry, linki, płyn hamulcowy, ABS, ESP, czujnik zużycia klocków.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

-Ewa-

Nowicjusz

• Online: 1h 5m 56s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI

Jakie klocki do VI 1.4 TSI 160KM?

Post09 lip 2014, 20:12

Witam, czytalam...szukałam...i wciąż nie znalazłam jasnej odpowiedzi...jakie klocki proponujecie do Golfa VI 1.4 TSI 160KM, 2009r - na przód, czujniki, oryginalne tarcze....
ATE? Bosch? zwykłe? ceramiczne? nie mam o tym zielonego pojęcia...
Moja jazda jest dość dynamiczna i szybka mimo że po W-wie...

Ktoś pomoże?

Z góry dziękuję
Awatar użytkownika

shark__

Stały Bywalec

• Online: 7d 5h 57m 25s
  • Pochwały: 7
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM

Re: Jakie klocki do IV 1.4 TSI 160KM?

Post09 lip 2014, 20:31

Jeśli dobrze dedukuję, to to pierwsza wymiana klocków ( zazwyczaj przy 2 wymianie wymienia się tarcze) czyli masz ok 60-70 tys km przebiegu.
Spytaj w tym wątku
http://forum.golf6.pl/vw-komercja/filtry-oleje-czesci-akumulatory-texpert-t517-50.html
o kolcki dla siebie, ładnie poproś o rabacik i coś ci tam zaproponują w atrakcyjnej cenie

-Ewa-

Nowicjusz

• Online: 1h 5m 56s
  • Silnik: 1.4 TSI

Re: Jakie klocki do IV 1.4 TSI 160KM?

Post09 lip 2014, 20:38

dokładnie 65tyś i z tego co wiem pierwsza wymiana bo samochodzik dopiero kupiony a w książce brak wymian, sprawdzę wątek, dzięki serdeczne

Wróć do Układ hamulcowy