Witam,
Stoję przed pewnym niełatwym wyborem spowodowanym brakiem w moim radiu RNS310 modułu bluetooth. Zadzwoniłem więc do pewnej firmy w moim mieście która się tym zajmuje i dowiedziałem się kilku ciekawostek które dają do myślenia i zastanowienia.
Wariant 1:
za dopłatą 500 mogę w rozliczeniu zostawić obecne radio, dostając rns-315 z bluetooth i mikrofonem ale podobno na nich działają tylko ORYGINALNE mapy. na czym polega ich oryginalność ? płyty są zabezpieczone jakoś ?
Wariant 2: Mogą za 800 zł dołożyć do posiadanego przeze mnie RNS310 moduł bluetooth z okablowaniem ale nie ma problemu z oryginalnością map
Wariant 3. Zarozliczeniem dostanę RNS-510 z mapami bluetoothem za kwotę 1500 zł.
(dodam że używałem RNS510 w firmowym samochodzie i szczerze powiedziawszy bardziej dociera do mnie obsługa RNS315...
Na chwilę obecną nie zależy na mapach co na bluetooth, więc wariant 1 wydaje się najbliższy moim interesom ale z drugiej strony, czy się kiedyś nie okaże że z tymi mapami to faktycznie jakiś spory problem. Oryginalne mapy są ponoć dość drogie, i pewnie również ciężko dostępne nieoficjalnymi kanałami

Orientujecie się w tym temacie ?