Dzisiaj jest 15 sty 2025, 12:47

Czyszczenie na mokro siedzeń podgrzewanych w Golfie

Mycie, czyszczenie, polerowanie lub innego rodzaju odświrlanie naszych samochodów
Regulamin forum Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

leonarest

Gadatliwy

• Online: 8d 21h 4m 57s
  • Pochwały: 1

Czyszczenie na mokro siedzeń podgrzewanych w Golfie

Post24 kwie 2014, 12:14

Panowie mam zamiar odkurzaczem piorącym wyczyścić tapicerkę w samochodzie a konkretnie chodzi mi o siedzenia przednie ponieważ są podgrzewane czy takie czyszczenie na mokro nie uszkodzi grzania siedzeń czyściłem już tapicerkę w samochodzie ale nie z podgrzewanymi siedzeniami czy doradziłby ktoś jakich detergentów użyć najlepiej do takiej tapicerki,czy wystarczą zwykłe środki z marketu do tapicerki samochodowej,czy siedzenia czyścić na mokro.
Następnie chciał bym wyczyścić podsufitkę a podsufitki nigdy jeszcze nie miałem okazji czyścić wiem że jest ona z bardzo delikatnego materiału i na pewno inaczej czyści się niż siedzenia może ktoś wypowie się jak taką podsufitkę wyczyścić z plam.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 12:33 przez leonarest, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika

marmi

Mieszkaniec

• Online: 190d 15h 44m 38s
  • Pochwały: 70
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC

Re: Czyszczenie na mokro siedzeń podgrzewanych w Golfie

Post24 kwie 2014, 12:41

Możesz czyścić odkurzaczem piorącym siedzienia podgrzewane nic im nie będzie, warunek nie zalej ich nie wiadomo jak i muszą potem dobrze wyschnąć.

podsufitkę też da się wyprać ale faktycznie trzeba uważać ja to raz robiłem u siebie w aucie i daje to efekt, także warto.

Nie wiem kto jakich środków używa ja pożyczałem odkurzacz piorący z komfortu i do tego zakupiłem taki produkt
http://www.komfort.pl/akcesoria/koncent ... ych-011924 wszystko ładnie wyczyściło.

co do samego czyszczenia delikatnie przeciągaj odkurzacz w celu zebrania wody z podsufitki nie dociskaj go mocno bo możesz ją uszkodzić.
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci

leonarest

Gadatliwy

• Online: 8d 21h 4m 57s

Post24 kwie 2014, 13:53

Dzięki za odpowiedż jutro zrobię zakupy widziałem na półce sklepowej specjalny płyn spryskiwacz do zaplamionych tapicerek 16zł 700ml myślę że z tym spróbuję na siedzenia a odkurzaczem zbiorę brud wyprany na siedzeniu,co do podsufitki to naj chętniej zabiorę się jak gdzieś podejrzę jak ktoś to robi boję się żeby kulki skłębione nie porobiły się jak na swetrach nieraz tworzą się po praniu no nie znam tego materiału poszukam w internecie może jakiś filmik się znajdzie.

-- 24 kwie 2014, 15:01 --

Właśnie znalazłem coś takiego po woli jestem w domu.
[url:2umupx0p]http://jak-wyczyscic.pl/2013/06/czyszczenie-tapicerki-samochodowej/[/url:2umupx0p]
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 12:34 przez leonarest, łącznie zmieniany 1 raz

TaxiDriver

Aktywny

• Online: 9d 26m
  • Pochwały: 2
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI 150 KM

Post24 kwie 2014, 14:24

Potwierdzam również pranie siedzeń - bez żadnego problemu (u siebie mam jasne z podgrzewaniem - były czyszczone odkurzaczem wodnym i nie ma z tym żadnych problemów).
Co do podsufitki - tutaj bym uważał - ponoć można ją prać 5-6 razy w czasie "żywota" samochodu. Ja staram się to robić u siebie delikatnie, punktowo, bez prania całej powierzchni.
Awatar użytkownika

marmi

Mieszkaniec

• Online: 190d 15h 44m 38s
  • Pochwały: 70
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC

Post24 kwie 2014, 14:55

żadne kuleczki i tym podobne rzeczy się po praniu nie porobią na podsufitce.
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci

jason

Aktywny

• Online: 27d 23h 30m 59s
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI

Post26 sie 2014, 20:43

Też podziele się doświadczeniem w praniu podsufitek. Nie piore podsufitek odkurzaczem w niektorych markach lubią się odklejac i robi się problem. Lepiej przygotować sobie gorącą wode pre-spray'a lub APC i delikatnie przecierac mikrofibre wyplukiwac za kazdym razem. Tak samo z pasami robie.

Wróć do Detailing