Dzisiaj jest 15 sty 2025, 12:37

Jaka pasta polerska lepsza niż Tempo?

Mycie, czyszczenie, polerowanie lub innego rodzaju odświrlanie naszych samochodów
Regulamin forum Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

golfek

Nowicjusz

• Online: 1h 35m 15s

Jaka pasta polerska lepsza niż Tempo?

Post08 paź 2013, 14:15

Mam takie drobne ryski w okolicach klamek i chcę ich się pozbyć jakąś metodą domową. Stosowałem już te paste ale efekt utrzymuje się tylko do czasu następnego mycia auta. Po myciu rysy znów są widoczne. Jaką paste polecacie (albo coś innego niż paste) na takie drobne ryski?
Awatar użytkownika

Uncle Peter

Sympatyk

• Online: 14h 54m 46s
  • Pochwały: 1
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: CAXA

Re: Jaka pasta polerska lepsza niż Tempo?

Post08 paź 2013, 19:28

Tempo to zło!! Polecam meguiars ultimate compound i aplikator tricolor.
http://showcarshine.pl/przygotowanie-po ... fibry.html
http://showcarshine.pl/aplikatory/394-m ... shing.html

Ewentualnie do tego możesz jeszcze dokupić lub załatwić gdzieś IPA do przetarcia po polerowaniu by usunąć wypełniacze.

niedzwiedz1981

Stały Bywalec

• Online: 18d 15h 18m 27s
  • Auto: golf VII 1.4 tsi
  • Silnik: CZCA

Post09 paź 2013, 07:46

tempo radze nie uzywac, to pasta silikonowa, po czasie powoduje przebarwienia w bazie (migruje przez klar). polecam scholl, 3M (najpierw niebieski kapesl, później zielony)...
rysy saw idoczne bo niedopolerowałes, nie "przypaliles" pasty i sie wymywa. najlepiej maszynowo, sa specjalne male polerki do tego, po uzyskaniu odpowiedniej temp bedzie ok.a jesli rysy glebokie to najlepiej najpierw papierem na mokro 2000
powodzenia
diesel podstawą, turbo zabawą...

golfek

Nowicjusz

• Online: 1h 35m 15s

Post14 paź 2013, 13:59

Dzięki. Wziąłem tego meguiarsa czy jak to tam się pisze/czyta ;) co polecił Uncle Peter. Rysy zginęły :) Mam nadzieję, że efekt utrzyma się dłużej :)

Wróć do Detailing