walus5555 pisze:Czy ktoś orientuje się co do sensowności takiej operacji? Słyszałem od kilku osób, że po zwiększeniu mocy skrzynia i sprzęgło znacznie szybciej ulegną zużyciu. Interesuje mnie mod do 130-140KM. Przy okazji co sądzicie o powerboxach?
Co do szybszego zużycia skrzyni i sprzęgła to kolego wszystko zalezy od traktowania przez uzytkownika.
Nie znam dokładnie parametrów jakie wytrzymuje sprzęgło w Twoim golfie.
Na ogół dodanie 20-30 KM nie obciąza za bardzo napędu.
Chyba ze z dodaniem mocy wzrastają ogromnie ambicje kierowcy i ciśnie jak popadnie i kiedy sie da.
Natomiast jeśli chodzi o powerboxy to musisz sobie zdawać sprawe ze tanie nie gwarantują poprawnej pracy auta.Najcześciej ich zasada działania ogranicza sie na oszukaniu czujnika temperatury paliwa i ciśnienia doładowania.Co moze powodować wyskakującymi błedami dotyczącymi podawania błędnych wartości ( nieprawidłowych).
Box dobrej jakości kosztuje swoje ale daje efekt i pewność ze nic nie spierdzieli nam w aucie.
http://www.bestchip.se/index.php?menuid ... nd=1,11,50Ja zakupiłem u nich juz pare sztuk i wszyscy są zadowoleni.
Box jest wielokanałowy. masz mozliwość samodzielnego dopasowania boxa do własnych potrzeb. Jak i istnieje mozliwość zakupienia Pilota do włanczania i wyłanczania boxa
Wiec zakup Boxa najlepiej dokonywać z pewnego źrodła np. VTG Polska
Pozdrawiam.