Koniec gwarancji fabrycznej a długość gwarancja na wymienioną cześć w ramach gwarancji fabrycznej
arturro pisze:tomvideo pisze:Tym bardziej mogę tak sądzić ponieważ w październiku kończy mi się gwarancja - a niech się klijent martwi po gwarancji he,he .Nie wiem czy to znowu ten słynny rozrząd ,coś musi być jednak nie tak skoro nowe golfy 7 mają pasek.
spokojnie, na wymienione czesci masz dwa lata gwarancji
Żeby nie robić syfu w temacie
tomvideo założyłem nowy wątek, bo zainteresowała mnie powyższa wypowiedź
arturro dotycząca gwarancji na wymienione części.
Ostatnimi czasy kolega miał wymieniony na gwarancji kompresor z klimy. Wymiana była zrobiona na miesiąc przed końcem gwarancji fabrycznej na samochód. Ok tydzień przed końcem gwarancji pojechał z reklamacją iż nadal mu buczy. Wtedy to również zapytał jak będzie sprawa rozwiązana jeżeli okaże się że po gwarancji fabrycznej dalej będzie mu buczeć klima - otrzymał odpowiedź, że po gwarancji fabrycznej to nie będzie mógł rozwiązać problemu w ramach gwarancji.
I tu właśnie moje pytanie - jak to jest z rozwiązaniem problemu w ramach gwarancji fabrycznej, i ponowne wystąpienie problemu po gwarancji fabrycznej. A konkretnie chodzi mi o trzy kwestie:
1. wymieniono część - czy jest dodatkowo nowa x letnia gwarancja na wymienioną cześć liczona od momentu wymiany?
2. naprawiono część - czy jest dodatkowa nowa x letnia czy może gwarancja nie ulega przedłużeniu?
3. rozwiązano problem - czy jest gwarancja na rozwiązanie problemu niezależne od części (wymienionej/naprawionej)? Czyli załóżmy że w ramach problemu wymieniono cześć X, i problem ustąpił, po niedługim okresie czasu identyczny problem ponownie wystąpił, którego przyczyną była wymieniona/naprawiona cześć X lub cześć Y, która do tej pory nie była problematyczna.