Dzisiaj jest 15 sty 2025, 09:50

Zamaskowanie rys na drzwiach kierowcy

Mycie, czyszczenie, polerowanie lub innego rodzaju odświrlanie naszych samochodów
Regulamin forum Korekta lakieru, polerowanie, konserwacje, mycie, pranie , woski, płyny, glinki i inne kosmetyki samochodowe oraz zasady i sposobu utrzymania naszych samochodów w nienagannym stanie.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

kakaruto

Mieszkaniec

• Online: 91d 17h 26m 3s
  • Pochwały: 6
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: CAVD

Re: Zamaskowanie rys na drzwiach kierowcy

Post17 lut 2013, 16:09

Beskid pisze:Ktoś, na parkingu, przetrał mi zderzakiem błotnik oraz kawałek drzwi.
Zastanawiam się czy nie warto zgłosić szkody z AC. Powinni wypłacić pare stówek, w końcu auto młode a do malowania dwa elemnty :)

Tylko czy te "pare stówek" zbilansuje ci utratę x% zniżek na AC które jest dość drogie. Radziłbym najpierw zorientować się ile i na ile utracisz zniżkę oraz jaką kwotę od ubezpieczyciela uzyskasz.
Beskid pisze:Z tego co rozmawiałem z gościem zajmującym się naprawami takich uszkodzeń da się to spolerować.
Zastanawia mnie jedna rzecz, czy naprawa takich uszkodzeń poza ASO będzie miała wpływ na gwarancję lakieru i perforacji blach?

Ze zdjęcia wydaje mi się że będzie dało się to spolerować całkowicie lub prawie całkowicie - ja na pewno tego bym nie lakierował. A jeżeli chodzi o gwarancje, to nie wydaje mi się żeby "polerka" miała wpływ na gwarancje. Poza tym jest ponoć mało wykrywalna.
My TSI

Beskid

Aktywny

• Online: 16h 30m 15s
  • Pochwały: 4
  • Auto: VW Golf 6 Highline
  • Silnik: CAXA 1.4 TSI 122KM

Post19 lut 2013, 17:53

Z AC wycenili mi szkodę na 600 zł.
Wycofałem zgłoszenie szkody i zrobiłem we własnym zakresie - polerowanie. Troszkę widać ale jest zdecydowanie lepiej niż było. W sumie i tak z reguły jeżdżę brudnym autem :mrgreen:
Awatar użytkownika

tomekb29

Stały Bywalec

• Online: 23h 21m 45s
  • Pochwały: 2
  • Auto: VW Golf
  • Silnik: 1.4 TSI

Post19 lut 2013, 19:31

Beskid pisze:Z AC wycenili mi szkodę na 600 zł.
Wycofałem zgłoszenie szkody i zrobiłem we własnym zakresie - polerowanie. Troszkę widać ale jest zdecydowanie lepiej niż było. W sumie i tak z reguły jeżdżę brudnym autem :mrgreen:

To niepotrzebnie robiłeś :jaja: Jak ciągle jest brudne, to zrób rysy z drugiej strony, żeby równo brud się osadzał :D Głupio wygląda nierówno rozłożony brud na aucie :tongue:

Pozdro

Donia

Nieśmiały

• Online: 11h 33m 48s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4

Post28 sie 2013, 20:22

własnie mnie ktoś uraczył rysą na progu przy drzwiach kierowcy (swoją drogą, haj ktoś trafił akurat tam?) Rysa nie jest jakaś ogromna, ale niesamowicie mnie wkurza, tym bardziej, że stało się to na parkingu przy moim zakładzie pracy. chyba jutro zrobię małą aferę :)
Awatar użytkownika

tomekb29

Stały Bywalec

• Online: 23h 21m 45s
  • Pochwały: 2
  • Auto: VW Golf
  • Silnik: 1.4 TSI

Post29 sie 2013, 08:03

Donia pisze:własnie mnie ktoś uraczył rysą na progu przy drzwiach kierowcy (swoją drogą, haj ktoś trafił akurat tam?) Rysa nie jest jakaś ogromna, ale niesamowicie mnie wkurza, tym bardziej, że stało się to na parkingu przy moim zakładzie pracy. chyba jutro zrobię małą aferę :)

Jedź do S-Plus , moze zrobią jak mała rysa.
Poprzednia

Wróć do Detailing