Dzisiaj jest 02 kwie 2025, 01:44

Bluetooth do RCD310 - montaż Siedlce, Warszawa, Lublin?

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

Hexatron

Nieśmiały

• Online: 21h 16m 12s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: BSE

Bluetooth do RCD310 - montaż Siedlce, Warszawa, Lublin?

Post14 lip 2013, 11:37

Witam.
Mam auto MY2009 wyposażone w kierownicę multifunkcyjną, MFA+ i radio RCD310 z rozszerzeniem MEDIA-IN. Chciałbym zamontować moduł bluetooth taki jak ten:

http://www.carsystems.pl/vw-bluetooth-k ... id417.html

Stąd dwa pytania do Was:

1. czy ten zestaw będzie współpracował z moim autem? Zależy mi na dostępie do książki telefonicznej poprzez MFA+ i kierownicę no i oczywiście inicjowaniu i odbieraniu rozmów telefonicznych z automatycznym ściszaniem radia. Nie wiem jak podłączony jest MEDIA-IN do RCD310, czy nie będzie kolidowało to podłączenie z podłączeniem bluetootha do ściszania radioodbiornika?

2. czy znacie jakiś fachowy warsztat w promieniu powiedzmy 150 km od Siedlec który jest w stanie zainstalować i - co ważniejsze - zakodować w aucie całość, a przy tym nie uszkodzić plastików lub tapicerki? No i oczywiście niczego więcej...

Dzięki i pozdrawiam.
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

• Online: 16d 17h 58m 22s
  • Pochwały: 22
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+

Re: Odp: Bluetooth do RCD310 - montaż Siedlce, Warszawa, Lub

Post14 lip 2013, 15:21

Tak bedzie pasował ten zestaw.
Dla potwierdzenia obsługi BT w radiu RCD310 foto poniżej.
rcd310+phone.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Awatar użytkownika

maartinj

Forumowicz

• Online: 9d 12h 39m 31s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC

Re: Bluetooth do RCD310 - montaż Siedlce, Warszawa, Lublin?

Post15 lip 2013, 04:08

Po primo - to odradzam Carsystem. Obsługa - dramat, wsparcie techniczne - jak byś rozmawiał z kasjerką z biedronki " nie wiem, może, aha.... itp" czas realizacji zamówienia - czekasz , czekasz, a jak nie przychodzi to dzwonisz, pytasz kiedy będzie a oni " jak przyjdzie to przyjdzie" , pytasz więc: + - kiedy - na to oni " no jak przyjdzie to będziemy mieć, może za tydzień, może jutro, ...... "
Po tygodniu dostajesz np połowę tego co kupiłeś (brak kabla )i czekasz na resztę

Tutaj zobacz
http://naviservice.com.pl/index.php?menu=5
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

• Online: 16d 17h 58m 22s
  • Pochwały: 22
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+

Re: Odp: Bluetooth do RCD310 - montaż Siedlce, Warszawa, Lub

Post15 lip 2013, 08:05

Link ktory kolega podal tez jest dobry i strawdzony. Czesc ida z czech. Co do carsystems to nie slyszalem o takich problemach i sam tez ich nie mialem. Przesylka do mnie doszla w 2-3 dni ale bylo to rok temu moze teraz cos sie tam pozmienialo.
Awatar użytkownika

maartinj

Forumowicz

• Online: 9d 12h 39m 31s
  • Pochwały: 20
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC

Post15 lip 2013, 09:23

Ja 3 mies temu walczyłem z nimi własnie w taki sposób i zeszło się z tym ponad 2 mies.
Odesłałem sprzęt do naprawy , a dostałem niemal ubity, z polutowanymi kablami w środku, z popalonymi ścieżkami, bez słowa wyjaśnienia, kontrolki się świecą wszystkie a serwis na to" to co, mamy Panu te kontrolki wylutować by się nie świeciły??
Jak ktoś chodzi po zagranicznych stronach to też można co nieco poczytać - np odesłany RNS do naprawy nie zapamiętywał stacji radiowych, klient softował kilkoma softami by zadziałało, no sorry, ale chyba wysyłasz do naprawy , to ma wrócic dobry?
Ktoś inny kupował wiązki - dostał tylko jedna, nagrał mechanika na instalacje kamery - tylko co z tego jak nei dostał wszystkiego a oni " jak przyjdzie reszta to będziemy mieć"

Ja dziękuje.

Hexatron

Nieśmiały

Post15 lip 2013, 15:00

Kurcze maartinj zmartwiłeś mnie i zaniepokoiłeś. Niestety - albo stety, to się okaże - zdążyłem zamówić sprzęt w carsystemie zanim przeczytałem Twój wpis. Holender... Sądziłem, że carsystem to pewna firma, tyle razy była już tu wspominana na forum i nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat obsługi klienta. Zobaczymy jak będzie, ale dzięki za ostrzeżenie.

XenosagaII - dzięki za pomoc :-)

Lewart_waw

Gadatliwy

• Online: 2d 11h 30m 24s
  • Pochwały: 3
  • Auto: Golf R
  • Silnik: 2.0 TFSI 300 ++

Post17 lip 2013, 21:34

Ja tez już kilka rzeczy kupowałem w Carsystem i nigdy nie miałem problemów z dostawa czy towarem

Hexatron

Nieśmiały

Post18 lip 2013, 12:49

Sprzęt dojechał wczoraj, cały komplet. Czy sprawny - nie wiem, montaż w sobotę. Na razie wszystko ok.

Wróć do Multimedia