Pablo1979 pisze:Mam pytanie ,od paru dni zauważyłem, że po odpaleniu auta po nocy mam wysokie obroty ok. 1200. Zdarza się to sporadycznie, ale jednak zdarza.
Poczytaj, pooglądaj bo nie ma tego dużo ->
[1.4 TSI 122KM] Utrzymujące się wysokie obroty po odpaleniu silnika?Mimo, że opis dotyczy MK6 to podobnie jak Arek sądzę że o to samo chodzi.
Pablo1979 pisze:Po odpaleniu przy tych wysokich obrotach jak przygazuje go lekko w obroty wyższe i puszcze pedał gazu mam taki dziwny dźwięk z silnika jak by coś się zepsuło.
Ahaaaa o ten głos chodzi

, a tak serio to jeżeli chcesz żeby ktoś Ci pomógł, to użyj więcej przymiotników lub innych określeń oddających charakter tego "zepsutego" dźwięku silnika albo najlepiej zamieść dźwięk i rozwiej wszelkie możliwości nadinterpretacji słowa pisanego
Pablo1979 pisze:Dowiedziałem się w serwisie VW, że to niby normalne w tych naszych silnikach, że po odpaleniu auta po nocy albo po kilku godzinach postoju czasami obroty wskakują od razu na 1200 zamiast na 700 (przypominam , na postoju). Objaw ten jest spowodowany tym, że czujnik daje sygnał do dawki paliwa żeby przedmuchac przewody z zanieczyszczeń. Daje to dawkę paliwa rzędu 3-4l zamiast 0,5l. na postoju oczywiście jak to powinno byc. Po ok 30-45 sekundach obroty się normują w prawidłowej pozycji tj. 700obrotów.
Opis poniekąd nawiązuje do tego co jest opisane we wskazanym powyżej wątku -> czyszczenie zanieczyszczeń -> ekologia

.
Pablo1979 pisze:Rozumiem gdyby to była zima , minusowe temperatury , obroty wtedy po odpaleniu maja prawo byc wyższe i po kilkudziesięciu sekundach unormować się na 700.
Dlaczego sądzisz że przy minusowych temperaturach obroty powinny być wyższe w stosunku do tych dodatnich temperatur. Pytam, bo sądzę że jednak jesteś w błędzie.