Dzisiaj jest 17 paź 2019, 21:02


Discovery Media Pro- z Korei

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderatorzy: flo, Muti

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

waflo18

Nowicjusz

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 06 wrz 2018, 20:09
  • Online: 1h 10m 14s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Discovery Media Pro- z Korei

Post06 wrz 2018, 20:29

Posiadam Golfa 7 z 2013 roku zakupionego w Korei. Mam kilka pytań odnośnie Nawigacji.
Nr 5G0035051
Hardware: H41
Software: 0178

1.Czy da się wgrać Polski Język?
2.Czy idzie odblokować dostęp do Wifi (brak slotu na kartę sim)
3.Czy system idzie zaktualizować i jak?
4.Czy mogę wgrać nowe mapy na Europę.
5.Jak zmienić kodowanie radia bo fale sa co 0,2.
6.Radio jest z Tunerem TV- czy da się je jakoś odkodować?


I jeszcze mam pytanie czy da się wgrać polski język do komputera samochodu, który jest między zegarami. :)
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2018, 07:03 przez waflo18, łącznie zmieniany 2 razy
Offline

Maciek

Forumowicz

  • Posty: 817
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 09:35
  • Online: 19d 21h 28m 14s
  • Pochwały: 9
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post06 wrz 2018, 20:38

nie posiadasz w ustawieniach poprostu jezyka polskiego?
Offline
Awatar użytkownika

flo

Junior Moderator

  • Posty: 230
  • Rejestracja: 07 sie 2013, 13:21
  • Online: 3d 17h 28m 29s
  • Pochwały: 21
  • Auto: Golf 7 2016
  • Silnik: CZCA
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 06:46

Na tą chwilę nie da się zmieniać regionów w jednostkach infotainment. Ani ze stanów ani skądś indziej. Języka też się nie da wgrać. Są podobno jacyś magicy u ruskich ale to by trzeba było wysyłać gdzieś radio.
Offline

waflo18

Nowicjusz

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 06 wrz 2018, 20:09
  • Online: 1h 10m 14s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 07:07

Czyli rozumiem, że języka i map nie wgram. A co z resztą?
Offline

pab567

Aktywny

  • Posty: 165
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 13d 1h 30m 58s
  • Pochwały: 9
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 08:54

flo pisze:Na tą chwilę nie da się zmieniać regionów w jednostkach infotainment. Ani ze stanów ani skądś indziej. Języka też się nie da wgrać. Są podobno jacyś magicy u ruskich ale to by trzeba było wysyłać gdzieś radio.

Ło jeżu ale się uśmiałem... znam osobiście gościa, któremu takie roboty zlecam. Tylko w tym konretnym przypadku nie wiem, czy jest sens - to MIB1, pomyśl nad zmianą na MIB2, może być zarówno DP jak i DM.


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline
Awatar użytkownika

flo

Junior Moderator

  • Posty: 230
  • Rejestracja: 07 sie 2013, 13:21
  • Online: 3d 17h 28m 29s
  • Pochwały: 21
  • Auto: Golf 7 2016
  • Silnik: CZCA
  • Lokalizacja: Wrocław

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 08:59

To podaj namiary bo takich wirtualnych magikow o których ktoś słyszał a nie widział jest pełno.
Offline

pab567

Aktywny

  • Posty: 165
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 13d 1h 30m 58s
  • Pochwały: 9
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 09:09

Tego zrobić nie mogę... Dam Ci swój numer na PW, zadzwoń to obgadamy szczegóły.
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 302
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 11d 23h 38m 21s
  • Pochwały: 28
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post07 wrz 2018, 09:18

waflo18 pisze:Discovery Media Pro- z Korei
Nr 5G0035051

Dla porządku - jest to: Discover Pro, generacja 1 (MIB1)
waflo18 pisze:2.Czy idzie odblokować dostęp do Wifi (brak slotu na kartę sim)

Dostęp do Wifi powinien być nawet bez slotu sim... udostępniasz np. z telefonu jako hotspota.
waflo18 pisze:3.Czy system idzie zaktualizować i jak?
Software: 0178

Jeśli wyszedł nowszy niż 0178 i będziesz miał plik/i z aktualizacją firmware'u to się da, tyle, że nie wiem czy cokolwiek na tym zyskasz skoro to i tak region ER7 - Korea... albo pomoże Ci magik od pab567 albo będziesz musiał wymienić jednostkę na region ER1 - "ECE"... a wtedy to faktycznie lepiej od razu na MIB2.


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline

waflo18

Nowicjusz

  • Posty: 4
  • Rejestracja: 06 wrz 2018, 20:09
  • Online: 1h 10m 14s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post09 wrz 2018, 22:41

Dzięki za odpowiedzi .
Offline
Awatar użytkownika

maartinj

Stały Bywalec

  • Posty: 429
  • Rejestracja: 06 kwie 2013, 10:42
  • Online: 7d 15h 34m 10s
  • Pochwały: 19
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC
  • Lokalizacja: PL

Re: Discovery Media Pro- z Korei

Post10 wrz 2018, 07:46

flo pisze:To podaj namiary bo takich wirtualnych magikow o których ktoś słyszał a nie widział jest pełno.

widziałem go osobiście i rozmawiałem face to face .... wiec nie jest wirtualny

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość