Cześć! Szykuję mojego Golfa MK6 GTI (2012, CCZB) na okolice 270–280 KM. Chcę wyrzucić seryjny intercooler, bo przy letnich temperaturach podobno szybko puchnie przy takiej mocy.
Nie chcę pchać się w używki z S3 8P (ciężko o ładny stan), dlatego szukam czegoś nowego. Znalazłem taki w pełni aluminiowy zamiennik wzorowany na S3 (nr 1K0145803P): [
https://allegro.pl/oferta/nowy-intercooler-audi-a3-s3-8p-06-12-1k0145803p-15147404654]
Pytania do Was:
Czy pod ten konkretny wynik (max 280 KM) ten cooler spokojnie wystarczy? Zależy mi na stabilnych temperaturach w dolocie, ale nie chcę też przesadzić z wielkością, żeby nie pogorszyć laga.
Czy ten model (cały z amelinium) faktycznie wchodzi P&P w miejsce seryjnego z CCZB?
Ma ktoś ten konkretny zamiennik u siebie i może potwierdzić, że jakość wykonania jest OK?
Jeśli montowaliście u siebie coś innego w podobnym budżecie (np. dedykowany FMIC, TurboWorks itp.) i jesteście zadowoleni, to podeślijcie proszę linka/namiar. Zależy mi na czymś sprawdzonym, co wchodzi bez gigantycznej rzeźby w pasie przednim.
Dzięki za każdą sugestię i pomoc! 👊