Dzisiaj jest 25 sty 2026, 09:47

Pisk z przedniej osi, przy bardzo niskiej prędkości.

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Amortyzatory, sprężyny zawieszenia, wahacze, drążki kierownicy, końcówki kierownicze, łączniki stabilizatorów, geometria, zbieżność.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

Mlodziak

Nowicjusz

• Online: 7h 7m 9s
  • Auto: VW Golf Plus II
  • Silnik: 1.6TDI CAYC

Pisk z przedniej osi, przy bardzo niskiej prędkości.

Post14 lip 2025, 09:45

Witam, problem następujący, pisk na przedniej osi, przy bardzo małych prędkościach do 5kmh, dwa miesiące temu wymieniłem sporą część przedniego zawieszenia tzn. Amortyzatory, osłony, sprężyny, poduszki, łożyska, łączniki drążka stabilizatora, sworznie wahaczy, na początku pojawił się pisk przy postoju, to wróciłem I wymienili mi łożysko z prawej, chwilę było dobrze, teraz jest taka sytuacja, że gdy jadę do 5kmh i skręcie bardziej kierownicą w lewo, czy w prawo, to mam pisk z lewej lub prawej, słychać ten pisk tylko gdy siedzi się w środku auta, już nie wiem co to może być, a tamten mechanik który robił, mówi, że wszystko jest dobrze. Może po prostu trzeba coś nasmarować, bo akurat dzisiaj ściągnę koła, to byłbym w stanie to zrobić, za odpowiedzi z góry dziękuję.

Samochód to Golf 6 Plus 2009 1.6 TDI 105km

Wróć do Zawieszenie i podwozie