Arek_VI pisze:Co do szyby to mam coraz więcej wątpliwości. Jutro dokonam przymiarek jak dostanę uchwyt na szybę do mocowania kamery i zobaczę jakie są rozstawy dla czujnika deszczu. Zamówienie nowej szyby tak naprawdę niczego nie ułatwi bo i tak trzeba będzie zmywać/zeskrobywać primer ze szkła - to mogę zrobić na starej szybie. Jedyny problem jaki mam to ew. usunięcie mocowania lusterka, pod którym jest wklejona płytka ceramiczna. Tak czy inaczej trzeba będzie nanosić primer na nowo.
tu masz krok po kroku jak usunąć płytkę ceramiczną po lusterku
http://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?f=9 ... ik+deszczuod w/w klubowicza dostałem naklejkę na szybę wewnątrz której maluje się primerem podkład pod czujnik.
Naklejkę robił w jakiejś wrocławskiej poligrafii. Można się tam zgłosić zrobić naklejki pod wymiar holder.
W skrócie cycek ucinasz garotką, szlifujesz papierem wodnym 600 i voilla. Ja u siebie będę musiał to robić bo mam zwykłą szybę.
Z zeskrobaniem ceramiki pod lusterkiem nie ma problemu. Natomiast jeżeli chcesz drapać sitodruk na górze szyby to może się nie dać.
Na stronie producenta szyb czytałem artykuł, że po nanoszeniu sitodruku szyba idzie do pieca i druk "zapada" się w szybie.
Tak więc zdrapiesz tylko warstwę wierzchnią