Właśnie nie są to leżaki magazynowe, tylko nowe szyby z tego roku i to mnie zastanawia. Jakoś nieufnie podchodzę do aż takich okazji. Dzwoniłem do gościa, jakoś tak niechętnie gadał co to za szyby. Na aukcji pisze, że ma z uchwytem na czujnik, przez tel. mówi że nic takiego nie pisze. No to mu czytam jego opis aukcji, to mówi, że mam dzwonić pod koniec tygodnia. Suma Summarum zrobię z AC w aso.
-- 24 lip 2014, 11:06 --
seba pisze:Musisz wybrać takie miejsce, żeby była szyna z plusem. U mnie było tak, że były 4 bezpieczniki w pozycjach 1-4 a szyna (taka blacha w górnym rzędzie) z plusem poprowadzona aż do pozycji 6. Tak więc wciskasz tylko pin w dolny rząd, wkładasz bezpiecznik i gotowe. Co do schematu:
Lusterko:
pin1 - bezpiecznik 4
pin2 - masa
pin3 - T52c/28 (BCM brązowa wtyczka)
pin6 - w wolne miejsce w złącze od lampki (też pin6)
Czujnik deszczu/światła:
pin1 - bezpiecznik 13
pin2 - masa
pin3 - T52b/33 (BCM biała wtyczka)
Z tym, że ten schemat jeszcze nie potwierdzony na 100%, tzn. nie uruchomiłem jeszcze lusterka/czujnika, muszę przykleić uchwyt, pewnie jakoś na dniach się uda.
Cytuje sam siebie żeby było czytelnie. Właśnie wczoraj uruchomiłem czujnik (skończyło się na wymianie szyby) i wszystko działa tak jak należy. Trochę czasu mi zabrało zakodowanie automatycznego przełączania świateł dzienne/mijania. Dla potomnych Bajt 17 bit 4 "Assistance Driving Light Active" - sterownik wtedy wie, że mamy przełącznik z funkcją AUTO i nie zawaha się go użyć
. Działa całkiem szybko przynajmniej jak zakrywam czujnik ręką, po sekundzie zmienia z dziennych na mijania, po 5 sekundach w druga stronę. Dodatkowo, jak zaznaczymy Bajt 26 Bit 3 "Daytime Running Light (DRL) only active with Assistance Driving Light (DRL) active" to w pozycji 0 przełącznika mamy wszystko wyłączone, a na AUTO albo dzienne albo mijania.