Dzisiaj jest 01 kwie 2025, 08:12

Lusterka zewnętrzne od B7

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

XenosagaII

VIP

• Online: 16d 17h 58m 22s
  • Pochwały: 22
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 160KM CAVD+

Lusterka zewnętrzne od B7

Post24 mar 2013, 22:37

Zacząłem się zastanawiać czy lusterko od B7 jest identyczne jak w CC i sirocco.
Mam na myśli całą obudowę bez podstawy z trójkątem. Lada dzień będę mierzył czy lusterko od sirocco będzie pasowało na podstawę od golfa.
Jeśli próba się powiedzie to przed nami otwiera się bardzo ciekawy mod. Mianowicie lusterka od passata B7 są wyposażone w:
-Fotochrono na L i P
-Składanie elektryczne
-Podświetlenie
-Asystenta martwego pola (Side Assist)
-dodatkowy czujnik parkowania
3061169952.jpg

Wiem że do pełnej współpracy tych funkcji wymagana jest zmiana sterownika w drzwiach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Arek_VI

VIP

• Online: 10d 16h 14m 40s
  • Pochwały: 62
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: TSI 122

Re: Lusterka zewnętrzne od B7

Post25 mar 2013, 01:27

Nie dowiemy się jak nie zmierzysz mocowań i ew. rozmieszczenia otworów. Do dzieła zatem :)

1 6 D

VIP

• Online: 34d 18h 31m 20s
  • Pochwały: 31
  • Auto: Scirocco+Golf
  • Silnik: SB+CBDB

Re: Lusterka zewnętrzne od B7

Post25 mar 2013, 21:31

Ja w Scirocco robiłem taki przeszczep z CC, rozebrałem calutkie lusterko, że na aucie został sam trójkąt, przełożyłem ten element z silnikiem do składania, bo miałem zwykłe lusterka, ze wstępnych oględzin powinno pasować jak Xeno oglądał wysłane przeze mnie kawałki lusterka. Podesłałem ten stelaż wewnętrzny lusterka, kierunkowskaz, ramkę w koło szkła i lakierowaną obudowę na testy.

Sprężyna jest trzymana przez tulejkę z 2 nacięciami, jak się ją wciśnie i przekręci 90 stopni to będzie sam trójkąt luźny. Fotki ze Scirocco:
Obrazek Obrazek

Wróć do Retrofitting