DxSury pisze:Panowie Wtrysk Piazoelektryczny jest montowany nie żaden pompowtrysk czy jakies inne cuda, nie regeneroj wtrysku bo już go nie odpalisz. zakup nowy zaprogramoj i ciesz się normalna jazda. w Aso zapytaj o uszczelnienia i podlkadke miedziana TZ. dystans wtrysku do komory wybuchu. w tym znaczeniu zalecam wszystko orginal !!!!
A TAK PROPO TO ZALECAM CZYSCIC PRZEPUSTNICE. BYCMOZE JEST PRZYCZYNA MALEJ DAWKI PALIWA NA 4 CYLINDRZE
pierwszy blad o tym mowi

Zgadza się pomyliłem się nieco w nazewnictwie.
Po dokładniejszej diagnozie 2 wtrysk był niewiele zdrowszy od 4tego.
Wymontowałem wszystkie. Okazało się, że 1 i 3 były już wymieniane, ale prawdopodobnie ktoś oszczędził na podkładkach (podobno nawet ASO nie zawsze wymienia podkładki) bo wtrysk był nieźle osyfiony.
Jak już miałem wszystkie wyjęte to wysłałem 4 na testy. Kilka serwisów nie chce robić wtrysków piezoelektrycznych. Znalazłem niedaleko taki, który robi. Naprawa trwała niecałe 2 dni. W międzyczasie majster wyczyścił gniazda, załatwił podkładki i oringi w ASO. Wtryski zamonotwane, auto śmiga jak nowe. Niby jeden z wtrysków jeszcze nie jest idealny, ale zostawię i sprawdzę za jakiś czas. Auto odpala i pracuje równo.
Niestety przez krótkie trasy EGR mam do przepalenia. Może uda się na trasie ... zobaczymy