09 kwie 2016, 13:42
Witam, jestem nowym 2 miesięcznym posiadaczem Golfa 6 1.6 TDI Bluemotion rocznik 2012, ledwo pykło 100 tyś. przebiegu, i dzisiaj stanął dęba, wracam po ok. 30-40 km przejażdżki do miasta(silnik rozgrzany do 90 stopni), wjeżdżam na posesje, zrzucam z 2 na luz żeby zaciągnąć jedynkę i nagle silnik gaśnie(na luzie), auto ma start-stopa to rozrusznik próbuje go znowu odpalić, ale nie może, jakby paliwa brakowało, lecz mam ponad pół baku, próbowaliśmy tak ze 3 razy, ale nic odłączaliśmy akumulator żeby zrobić restart, próbowaliśmy na wyłączonym start stopie i nic, żadna kontrolka się nie zaświeciła, dodam że auto było kupione z Francji, lekko stuknięte z prawej strony, rama nie dostała (błotnik, zderzak, lampa, maska i zbiornik płynu spryskiwaczy wymieniony), serwisowane w ASO i to potwierdzone przez VW, osobiście nie znam sie za bardzo na takiej diagnozie, lecz interesuje mnie motoryzacja i jak to wszystko działa, silnik skrzynia itp., więc pierwsze co mi przyszło do głowy to pompa i wtryskiwacze, o których piszą gdzie nie gdzie że są dosyć delikatne, lecz wolałbym opinie większych znawców ode mnie dlatego napisałem ten temat, a do warsztatu dopiero w poniedziałek. :/
-- 09 kwie 2016, 14:58 --
Właśnie przekręciłem kluczyk żeby włączyć elektronikę i pokazało Error ESP