Nowicjusz
- Online: 1h 30m 6s
- Auto: VW Golf 6
- Silnik: 1.4 TSI 160km
Witam serdecznie:-)
Od tygodnia zmagam się z problemem z moim golfikiem (wcześniej 0 najmniejszych problemów) a zaczęło sie od porodówki
. Mianowicie podczas upałów odbierałem swoją kobietę wraz z nowonarodzona córka z oddziału i aby maluszek nie doznał szoku czyli spotkania z mega nagrzanym autem uruchomiłem webasto jednak temperaturę na climatroniku ustawiłem na 20 stopni. I od tego momentu się zaczęło
.
Po powrocie do samochodu wentylacja cały czas chodziła jednak klima już nie. Po odwiezieniu rodzinki do domu zaczelem kombinować - włączać / wyłączać klime , ustawiać na lo /hi - i po chwili ruszyła.
Niestety ale od tego momentu klima zaczęła działać jak jej się chce, niezależnie od prędkości , temperatur itd itp działa jak jej się podoba.
Dodatkowo na następny dzień podczas podróży po pieluszki
zaświecił się check engine. Mało tego ,podczas powrotu wyświetlił się komunikat „serwis za 21”. Z racji tego ze w mojej okolicy nie ma żadnego godnego polecenia mechanika a są tylko sami wymieniacze jakoś czas temu (z 2 samochody wcześniej) zakupiłem sobie kabelek do diagnostyki w celu naprawy poprzedniego auta. Podłączyłem się kompem i po przeskanowaniu wyświetlił się błąd
000262- Manifold / Barometric Pressure Sensor (G71)/(F96)
P0106 -000- Implausible Signal - MIL ON
Po skasowaniu błąd znikł jednak po 4 dniach wyświetlił się ponownie.
Odnośnie klimy niestety brak jakiegokolwiek błędu
Panowie czy miał ktoś z was takie problemy ? Czy to zbieg okoliczności czy auto zgłupiało po włączeniu webasta latem wraz z klima ??? Szukałem trochę na temat błędu p0106 i dowiedziałem się ze to jest czujnik ciśnienia Map - czy to prawda ?? bo niestety opisywana usterka dotyczyła 1.4 MPI. Gdzie ten czujnik się znajduje ???
Proszę o pomoc bo jak już wcześniej pisałem w okolicy mam samych wymieniaczy co zamiast diagnozować wymieniają pół auta aż trafia w przyczynę - oczywiście na koszt właściciela dlatego jestem zdany praktycznie na siebie i wasze podpowiedzi
Pozdrawiam
Od tygodnia zmagam się z problemem z moim golfikiem (wcześniej 0 najmniejszych problemów) a zaczęło sie od porodówki

Po powrocie do samochodu wentylacja cały czas chodziła jednak klima już nie. Po odwiezieniu rodzinki do domu zaczelem kombinować - włączać / wyłączać klime , ustawiać na lo /hi - i po chwili ruszyła.
Niestety ale od tego momentu klima zaczęła działać jak jej się chce, niezależnie od prędkości , temperatur itd itp działa jak jej się podoba.
Dodatkowo na następny dzień podczas podróży po pieluszki

000262- Manifold / Barometric Pressure Sensor (G71)/(F96)
P0106 -000- Implausible Signal - MIL ON
Po skasowaniu błąd znikł jednak po 4 dniach wyświetlił się ponownie.
Odnośnie klimy niestety brak jakiegokolwiek błędu

Panowie czy miał ktoś z was takie problemy ? Czy to zbieg okoliczności czy auto zgłupiało po włączeniu webasta latem wraz z klima ??? Szukałem trochę na temat błędu p0106 i dowiedziałem się ze to jest czujnik ciśnienia Map - czy to prawda ?? bo niestety opisywana usterka dotyczyła 1.4 MPI. Gdzie ten czujnik się znajduje ???
Proszę o pomoc bo jak już wcześniej pisałem w okolicy mam samych wymieniaczy co zamiast diagnozować wymieniają pół auta aż trafia w przyczynę - oczywiście na koszt właściciela dlatego jestem zdany praktycznie na siebie i wasze podpowiedzi
Pozdrawiam