18 sie 2013, 15:50
Witam was.
Mam nadzieje, że temat lamp aktualny.
Przy włączonym silniku
Mam mały problem, jestem na etapie wymiany przednich lamp na xenon LED mogę powiedzieć że mi się udało ( dla zainteresowanych wymianą powiem - dużo cierpliwości i trochę kasy to tyle). Wracam do tylnych - problem jaki mam a mianowicie dla prawidłowego funkcjonowania lamp przednich musiałem zmienić w kodowaniu w 18 zaznaczyć 04. Czyli jak wiecie GTI, ale wówczas moje tylne światła nie świecą ( mam zwykłe lampy, na razie nie zmieniam na LED ).
Nie świecą mi w klapie, czyli nie mam mgielnych. Nie mam cofania no i zwykłych. Mam tylko oświetlenie na zewnątrz czyli w zderzakach no i środkowe STOP.
Musze zmienić kod w 18 na 04, w innym przypadku mam problemy z przednimi. Zmiana kodu w 18 na inne poza 04 nie pomaga. Mam zmieniony BCM ( bortnez ) na model 087 AL soft 0765 bo wymagała tego zmiana przednich lamp.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Nie koniecznie wymieniał przednie lampy ale nie świeciły mu w klapie przy zmianie w 18 na 04 i jak sobie z tym poradził
Dodam- sprawdzałem mernikiem. Nie podaje mi napięcia na żarówki w klapie.
Przy wyłączonym silniku
ale przekręcona jest stacyjka. Żarówki w klapie świecą mocniej, jak przy naciśniętym hamulcu. A wcale tak nie powinno być.
Już zrobione: zmiana BCM, xenon led, oświetlenie drzwi, kierownica na multi, lusterka elektryczne, montaż SET, ciemne szyby, radio Blaupunkt Philadelphia 835, webasto, licznik na GTI premium, kamera cofania, nowy CAN, hamulce GTI 312/282, LA, zespół kolumny kierowniczej na 5K. koła 17 i TPMS, CLIMATRONIC