Witam ,jako ze pare osob pytalo mnie na PW o opinie lamp ,ktore zamontowalem w swoim golfie to podziele sie tym co wiem
Wiec tak lampy te sa mysle ze idealna kopia lamp biksenonowych BEZ LED montowanych w golfie 6 mialem pare razy okazje porownac z oryginalami i naprawde sa swietnie wykonane,nie roznia sie w 99% od oryginalow oczywiscie z zewnatrz.Do tej pory nie mialem zadnego problemu z nimi nie paroja a maja naprawde ciezko ,woda, snieg ,sol, kamienie.Sama soczewka ma dwie mozliwosci montazu dwoch roznych zarowek H7 i ksenonowej chyba D2R,ja uzywam H7 OSRAM NIGHT BREAKER ,ktore swieca rewelacyjnie .Swiatlo z tej lampy jest naprawde dobre nie ma porownania z oryginalnymi podwojnymi lampami z golfa po prostu przepasc na korzysc soczewek . Ja uzywam H7 bo nie chcialo mi sie bawic w przetwornice pozatym nie lubie balaganu pod maska.do lamp byl dolaczony box cos jak maja tylnie DEPO ale po co to nie wiem bo ja tego nie montowalem bo nie bylo zadnej roznicy w dzialaniu swiatel ,wiec po co szpecic komore silnika
.Po samym zamontowaniu lamp swieci sie lampka przepalenia swiatel na tablicy wskaznikow ,sprawe zalatwia wylaczenie DRL albo zakodowanie lamp co ja tez uczynilem ,trzeba odznaczyc ze sie nie ma juz podwojnych reflektorow, oraz zaznaczyc ze ma sie lampe BI.
Dla zainteresowanych moge w wolnej chwili sprawdzic dokladnie jakie to bylo kodowanie. Oczywiscie po tym mamy dzienne w soczewce .Lampy mozna spotkac na znanym przwie wszystkim Aliexpress,sa dwie wersje z diodami i bez ,ja wybralem bez bo poprostu niepodobaja mi sie ledy w 6.Kazdy ma swoj gust
.Cena mozna ja zobaczyc na wyzej wymienionym portalu mnie to wszystko wyszlo okolo 1300zl bo nie dostalem cla
To chyba wszystko jak sa jakies pytania to pisac w miare mozliwosci bede odpowiadal, no i prosze pamietac ze na Aliex... jest nie wielu ktorzy sprzedaja te lampy przystosowane do ruchu lewostronnego.Przepraszam za ortografie nie mieszkam w Polsce baaaardzo dlugo wiec troche sie zapomina.