Witam.
Ponieważ jestem w trakcie "doposażania" swojego samochodu w moduł bluetooth a posiadam radio RCD310, napotkałem kwestię sterowania głosowego które - według wszelkich dostępnych opinii - nie ma prawa działać z tym radioodbiornikiem. Nie ukrywam, że to dla mnie spore rozczarowanie, zwłaszcza że napotkałem taki oto filmik na youtube, gdzie użytkownik z Holandii najwyraźniej nie wiedział, że takie połączenie nie może być sterowane głosem bo... u niego to działa.
https://www.youtube.com/watch?v=7Uh9OpsVJ5MZ pomocą translatora google z komentarza pod filmikiem wywnioskowałem, że jest to kwestia zakodowania odpowiedniej funkcji. Skontaktowałem się z carsystemem, z którego został zakupiony moduł bluetooth i wygląda na to, że samo zakodowanie to jeszcze za mało bo z niektórymi RCD310 sterowanie głosem działa a z niektórymi (sądząc po forach dyskusyjnych - zdecydowaną większością...) nie działa. Na filmiku jest widoczny jeden z ostatnich modeli RCD310 sądząc po czarno - białym wyświetlaczu, więc być może - są to moje przypuszczenia - wspomniana funkcja działa właśnie z tymi modelami. Ale czy na pewno wszystkimi? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, które wersje RCD310 posiadają tę funkcję i czy w ogóle, wiec może ktoś z Was posiada jakieś doświadczenia w tym względzie albo wiedzę, od jakiego modelu 310-tki funkcja głosowego sterowania jest obsługiwana? A może się mylę i wcale to nie jest kwestia hardware'u RCD310 tylko wystarczy pogrzebać odpowiednio głęboko przy kodowaniu aby można było pogadać z własnym samochodem?

Jeśli ktoś ma na ten temat jakieś info dajcie proszę znać.