Dzisiaj jest 24 sty 2026, 09:36

[Diesel] Szarpanie silnika brak mocy

Moderatorzy: BRUNO55, ryba113

Regulamin forum Rozrząd, układ korbowy, przepływomierz, turbo, intercooler, układ paliwowy, układ smarowania, sterowanie silnikiem ECM, sterowanie zapłonem, świece, przewody zapłonowe, rozdzielacze, chłodnica, pompa wody, wycieki płynu chłodniczego, przegrzewanie silnika, niedogrzanie silnika, czujniki, wskaźniki temperatury.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
Jeżeli chcesz doprecyzować problem użyj jednego z dostępnych prefixów
  • Benzyna – jeżeli wątek dotyczy benzyniaków
  • Diesel – jeżeli wątek dotyczy ropniaków
  • LPG – jeżeli wątek dotyczy aut zagazowanych
  • All – dla wątków, w których rodzaj paliwa nie jest istotny.
  • Autor
  • Wiadomość

Brenik11

Nieśmiały

• Online: 18h 28m 8s
  • Auto: Golf6
  • Silnik: Tdi

Szarpanie silnika brak mocy

Post16 lis 2025, 16:17

Witam. Kolejny problem z moim golfem auto nagle w czasie jazdy zaczęło poszarpywać i kopcić na biało niebiesko dym jest gryzący i szczypie w oczy nie wyświetliło żadnego błędu jednak vcds pokazał błąd p0101. Układ dolotowy sprawdziłem na tyle ile mogłem ,przeplywomierz przemyłem ale nic to nie dało. Jeśli dobrze rozumiem problem jest z mieszanka paliwa i powietrza
Czy waz do intercooler po dodaniu gazu ma być twardy bo u mnie jest miekki.
Cisnienie na listwie paliwowej po odpaleniu skacze od 230 do 280 bar.
Korekty wtrysków od -0.56 do 0.09
Co moge jeszcze sprawdzic?
Na chwilę obecną auto po odpaleniu cały czas szarpie silnikiem nie ma mocy jechać i kopci.
Golf 6 2.0 tdi 110cv 2009r

Wróć do Mechanika