Regulamin forumInstrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Witam. Po przejechaniu około 15tyś km problem delikatnie powraca odczułem lekkie bujanie podczas przyśpieszania mimo iż nie wyłączyło mi się turbo postanowiłem zrobić operację od początku jest to prosta czynność i pomaga uniknąć problemu z przyśpieszaniem na kolejne kilkanaście tysięcy. Pamiętajcie że robicie wszystko na własną odpowiedzialność i nie polecam robić tego jeśli posiadasz gwarancje lub nie czujesz sie na siłach. Zaczynamy;)
Krok 1 Odkręcamy śruby 1,2,3,4 aby zdjąć obudowę silnika
Krok2
Odkręcamy śruby 1,2,3,4,(5-Patrz następne zdjęcie)
Krok3 Odkręcamy śruby 1,2,3 – Są one różnej długości należy zwrócić uwagę na kolejność od najmniejszej do największej. Następnie śruba 4 (sześć kant)
Krok4 Zdjęta blacha – Trochę problemu ze zdjęciem jednak da się zrobić odginając lekko przewody od turbo
Krok5 Smarowanie owej części Polecam podłożyć szmatę pod spód Wsadzamy śrubokręt opierając go o turbo następnie ruszamy do zewnętrznej w lewo FILM: Pamiętajmy aby ruszać i smarować ja trzymałem telefon w ręce;) Krok6 Skręcamy wszystko do stanu poprzedniego (Patrz punkty wyżej w odwrotnej kolejności ) PAMIĘTAJCIE ŻE PO ZABIEGU PRZEZ JAKIŚ CZAS BĘDZIE ŚMIERDZIAŁO Z POD MASKI !!! GDY WD40 bądź inny specyfik się nagrzeje Mam nadzieję że wszystko jasne w razie pytań pisać!:)
Dzisiaj pożyczyłem z pracy ''Koperpaste spray'' - czyli po Niemiecku Pasta Miedziana w Sprayu. Wytrzymuje wysokie temperatury. Musze zrobić test jak sprawdzi się zamiast WD40 )
Nie wiem czy jest takie coś do kupienia w PL musicie sami sprawdzić
LUKI Być może smarowanie nie ma sensu aczkolwiek kupiłem auto z przebiegiem ''chyba'' 15tyśkm teraz mam 84tyśkm i turbiny ani zaworu nie wymieniałem. Co jakiś czas rozruszałem tuleje zaworu i auto działa normalnie. Oczywiście za pierwszym razem turbo wyłączyło mi się przy około 30tyśkm dokładnie nie powiem teraz. Jednakże wychodzi no to że 54tyśkm przejechałem właśnie za pomocą tej operacji przeprowadzanej co jakiś czas. Niedługo pojadę do VW i kupie golfa 7 a moją 6-tkę oddam w rozliczenie. Niech oni się dalej martwią co zrobić z turbiną bo przecież jakąś gwarancje trzeba nowemu klientowi wystawić, przynajmniej tak robią w Niemczech Pozdrawiam
Witam zrobilem wszystko wedlug instrukcji pomogło na jakies 600 km po czym znowu zaczyna sie nie rowne przyspieszanie auto ma 80 tys przebiegu jakies inne pomysły?:(
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Więcej szczegółów w "Polityka plików cookie". Nie pokazuj mi więcej tego komunikatu