Dzisiaj jest 26 gru 2024, 15:08

Szalejące kierunkowskazy

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość

wac1727

Nowicjusz

• Online: 20m 49s

Szalejące kierunkowskazy

Post03 gru 2024, 07:44

Witam, klika dni temu wszedł mi jakiś zwierzak do auta pod maskę i narobił szkód połowa wiązki do sterownika silnika była pocięta. Odtworzyłem ją i samochód zaczął odpalać jednak pojawił się problem taki że kierunkowskazy zaczęły się samoistnie włączać o ile w lusterkach działają tak jak trzeba i wtedy co trzeba tak w przednich i tylnych lampach włączają się w randomowych momentach niezależnie czy samochód jest zapalony czy zgaszony tak sie dzieje, tak samo po włączenia kierunkowskazów włączają się światła od doświetlania gdzie wcześniej było to tylko jak się skręciło kierownicą. Gdy zaczynają się dziać te dziwne anomalia słychać jakieś zwieranie w okolicy tak jakby pod licznikiem, jakieś pomysły? Auto to golf 6 1.6 tdi

wac1727

Nowicjusz

• Online: 20m 49s

Re: Szalejące kierunkowskazy

Post13 gru 2024, 19:14

Doszedłem do wniosku że to jest fabryczny alarm ponieważ jak zamknę samochód i przytrzymam guzik zamykania to potem nie ma takich problemów ponieważ dezaktywowuje się alarm. Ktoś ma jakiś pomysł jak go usunąć ?

-- 13 gru 2024, 19:14 --

Doszedłem do wniosku że to jest fabryczny alarm ponieważ jak zamknę samochód i przytrzymam guzik zamykania to potem nie ma takich problemów ponieważ dezaktywowuje się alarm. Ktoś ma jakiś pomysł jak go usunąć ?

Wróć do Elektryka i Elektronika