jarekgk pisze:Akumulator 61 Ah i 540 A to ja mam ale w 1.6 TDi, zaczął padać po 6,5 roku więc wymieniłem żeby nie męczyć rozrusznika.
Wcześniej w octavii miałem ori akumulator to był 74 Ah i 640 lub 680 A dokładnie teraz już nie pamiętam.
Więc tak jak kolega tberent napisał pakuj 72 lub 74 Ah i będziesz miał ok.
-- 10 gru 2017, 20:16 --
jarekgk pisze:Akumulator 61 Ah i 540 A to ja mam ale w 1.6 TDi, zaczął padać po 6,5 roku więc wymieniłem żeby nie męczyć rozrusznika.
Wcześniej w octavii miałem ori akumulator to był 74 Ah i 640 lub 680 A dokładnie teraz już nie pamiętam.
Więc tak jak kolega tberent napisał pakuj 72 lub 74 Ah i będziesz miał ok.
Oczywiście octavia II 2.0 Tdi 140 kM.
No coś w ten deseń będę szukać.
Może jakiś konkretny model mógłbyś mi polecić albo chociaż producenta? No i gdzie warto kupić aku? Jakiś sklep internetowy godny polecenia może?
Z góry dzięki za pomoc.
edit.
Wybrałem sobie kilka modeli 74-77Ah 760-780A czyli takich z fajnym zapasem na zimę i niby już "premium".
Exide EA770, Centra CA770, Bosch S5, Varta Silver Dynamic
Ale jak się wziąłem za czytanie opinii to zgłupiałem. Tyle negatywnych komentarzy o wszystkich to chyba przy żadnych innych przedmiotach nie widziałem. A to szybko padają, nie uznają gwarancji itd. Jestem załamany bo nie wiem jaki w końcu wziąć...
W starym Leonie już jak przyjechał z Francji był wstawiony jakiś z logiem Carrefoura. I nigdy się nie zająknął nawet. A nie, raz w zimę nie zagadał jak było -20 kilka stopni. Na drugi dzień od strzała nawet nic z nim wtedy nie robiłem. 5 lat nim jeździłem a pewnie we Francji jeszcze trochę bo nikt raczej nowego przed samą sprzedażą by nie kupował.
Ktoś doradzi bo mam straszny dylemat