Dzisiaj jest 09 maja 2025, 06:08

Bardzo słabe swiatła mijania

Moderatorzy: BRUNO55, ryba113

Regulamin forum Xenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

lukasz91amo

Nowicjusz

• Online: 6m 17s
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: 1.4 TSI 122km

Bardzo słabe swiatła mijania

Post03 sty 2014, 22:01

Witam,
jak w temacie mam problem taki, że słabiutko mi swięcą swiatła mijania. Zmienić żarówki czy to coś z elektroniką mało pradu dostaje?
Awatar użytkownika

marmi

Mieszkaniec

• Online: 190d 15h 44m 38s
  • Pochwały: 70
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 2.0 TDI CR CBDC

Re: Bardzo słabe swiatła mijania

Post03 sty 2014, 22:04

sprawdź kompem jakie jest napięcie na światłach, jeśli jest ok to mogą być żarówki, źle ustawione światła albo uszkodzone/wypalone odbłyśniki, bo szybki raczej w golfie nie matowieją.

Jeśli żarówki masz już długo używane to też spada ich wydajność i pytanie jakiej jakości są wsadzone...
VW GOLF VI 2.0TDI CR BLUEMOTION

Obrazek

Twój uśmiech...to już nie wróci
Awatar użytkownika

Baster

VIP

• Online: 90d 14h 16m 22s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
  • Silnik: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8

Post03 sty 2014, 22:13

Na początek jeśli posiadasz miernik prądu sprawdź napięcie dochodzące do żarówki na odpalonym silniku. Jeśli będzie poniżej 12V to masz problem z prądem. Jak będzie powyżej to problem żarówki.
Ewentualnie podjechać i podpiąć autko pod komputer w celu lepszej diagnozy co się dzieje z prądem.
Tyle na odległość mogę doradzić .
Ewentualnie poszukaj kogoś z Forum kto mieszka w okolicy i ładnie poproś o pomoc.
Zapytaj na czacie lub w temacie pomocna dłoń za piwko .
Baster

kamill

VIP

• Online: 101d 5h 11m 35s
  • Pochwały: 27
  • Auto: MK6
  • Silnik: TDI

Post22 sty 2014, 13:00

Prawda jest taka, że ori żarówki w Golfie są kiepskie :) Warto zainwestować w coś mocniejszego, wtedy światła jest odpowiednio więcej :)

ktry

Aktywny

• Online: 1d 2h 34m 32s
  • Pochwały: 1
  • Auto: Passat B7 1 6 tdi
  • Silnik: CAYC

Post22 sty 2014, 21:36

Golf 6 i słabe mijania.To bardzo dziwne.Akurat ten model ma najlepsze mijania ze wszystkich moich poprzednich aut.Dziwnie świecą,bo świecą na pobocza,a środek drogi jest słabiej oświetlony,ale akurat to mi się bardzo podoba. Jako ciekawostkę dodam że nawet Audi A3,którą miałem na ori ksenonach gorsze miała światła od golfa.Ostatnio dużo znajomych narzeka na ksenony że tylko ładnie wyglądają,a światła na drodze nie widać.Tak jak w zwykłych żarówkach i na normalnych odblaskach. Może kolega ma xenony,a tam to już miernikiem nie radzę sprawdzać,bo mogą się oczy koledze zaświecić. Jak mi kiedyś jak sprawdzałem napięcie na xenonie. Poczułem kilkanaście tysięcy wolt na kablu od miernika.Było to ponad 10 lat temu jak jeszcze mało kto wiedział co to jest xenon.

Wróć do Oświetlenie