Dzisiaj jest 22 kwie 2024, 21:19


Kodowanie VCDS

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

mateuszsupel

Nowicjusz

  • Posty: 2
  • Rejestracja: 06 mar 2023, 10:31
  • Online: 35m 52s
  • Auto: VW Golf 6 GTD
  • Silnik: CFGB 2.0 TDI 170KM
  • Lokalizacja: Łódzkie

Kodowanie VCDS

Post07 mar 2023, 10:50

Witam. Szukam godnego polecenia i dobrego mechanika, który zajmuje się kodowaniem a mianowicie potrzebuję dołożyć tempomat u siebie. Chciałbym, żeby sprawdził czy mój moduł obsługuje funkcję tempomatu oraz dobrał odpowiednią manetkę kierunkowskazów z funkcją tempomatu. Macie kogoś godnego polecenia ? [-o<
Offline
Awatar użytkownika

bzykofm

Aktywny

  • Posty: 128
  • Rejestracja: 21 mar 2019, 15:28
  • Online: 8d 13h 16m 41s
  • Pochwały: 5
  • Auto: Seat Leon 1P lift
  • Silnik: 1.9 TDI BLS 195.374
  • Lokalizacja: Wieniec/Wieliczka

Re: Kodowanie VCDS

Post07 mar 2023, 13:45

To nie mechanik, ale zajmuje się właśnie doposażaniem aut głównie grupy VAG.
Sporo rzeczy tam dokładałem.
Ostatnio akcesoryjny czujnik martwego Valeo.

mmaudio.pl
Offline

piekara

Nieśmiały

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 16 sty 2022, 08:33
  • Online: 22h 41m 29s
  • Auto: Skoda Fabia 1
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Kodowanie VCDS

Post29 mar 2023, 22:11

Prawie miesiąc minał ale jeśli nie masz tego jeszcze zrobionego to zadwoń pod numer 510 150 407. Pomogę.
Offline

Siwy231286

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 06 kwie 2023, 08:48
  • Online: 1h 54m 25s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: BSE
  • Lokalizacja: Śląskie

Re: Kodowanie VCDS

Post06 kwie 2023, 09:07

Witam. Potrzebuje kogoś do uruchomienia składanych lusterek z pilota
Offline

tatian

Aktywny

  • Posty: 154
  • Rejestracja: 03 paź 2017, 20:30
  • Online: 8d 1h 13m 32s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf MK7
  • Silnik: CRBC
  • Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Re: Kodowanie VCDS

Post06 kwie 2023, 20:42

W GVII? Ja to robiłem.

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
Offline

Siwy231286

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 06 kwie 2023, 08:48
  • Online: 1h 54m 25s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: BSE
  • Lokalizacja: Śląskie

Re: Kodowanie VCDS

Post07 kwie 2023, 11:06

W golfie 6. Fabrycznie skladane z przycisku w kabinie ale nie składane z pilota i chciałbym się dowiedzieć czy da się to zaprogramować żeby składały się z zamknięciem auta a otwierały się przy odpalaniu
Offline
Awatar użytkownika

bzykofm

Aktywny

  • Posty: 128
  • Rejestracja: 21 mar 2019, 15:28
  • Online: 8d 13h 16m 41s
  • Pochwały: 5
  • Auto: Seat Leon 1P lift
  • Silnik: 1.9 TDI BLS 195.374
  • Lokalizacja: Wieniec/Wieliczka

Re: Kodowanie VCDS

Post07 kwie 2023, 11:37

A próbowałeś przytrzymać przycisk zamykania auta jakieś 2-3 sekundy?
Offline

Siwy231286

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 06 kwie 2023, 08:48
  • Online: 1h 54m 25s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: BSE
  • Lokalizacja: Śląskie

Re: Kodowanie VCDS

Post07 kwie 2023, 11:43

Tak próbowałem. Szyby domykane z pilota i otwierane a lusterka stoją w miejscu
Offline

piekara

Nieśmiały

  • Posty: 48
  • Rejestracja: 16 sty 2022, 08:33
  • Online: 22h 41m 29s
  • Auto: Skoda Fabia 1
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Kodowanie VCDS

Post08 kwie 2023, 07:40

Siwy231286 pisze:Witam. Potrzebuje kogoś do uruchomienia składanych lusterek z pilota

Przyjedź to zobaczę co się da.
Do Świętochłowic. Zadzwoń 510 150 407
Offline

Siwy231286

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 06 kwie 2023, 08:48
  • Online: 1h 54m 25s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: BSE
  • Lokalizacja: Śląskie

Re: Kodowanie VCDS

Post10 kwie 2023, 14:23

Ok odezwę się po świętach pozdrawiam a ile mnie to będzie kosztowac
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2023, 19:23 przez Siwy231286, łącznie zmieniany 1 raz
Offline

Siwy231286

Nowicjusz

  • Posty: 6
  • Rejestracja: 06 kwie 2023, 08:48
  • Online: 1h 54m 25s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: BSE
  • Lokalizacja: Śląskie

Re: Kodowanie VCDS

Post11 kwie 2023, 17:43

Próbowałem zakodować to vcds ale się nie da. Z tego co doczytałem na różnych forach to są dwa sterowniki gen3 i gen4. Gen4 da się zakodować vcds ale one wychodziły w golfie od 2011r a u mnie się nie da bo to jest gen3 i do tego potrzebny jest VCP by to uruchomic
Numer silnika to 1k0959701AG a numer sterownika z końcówką 793R

Wróć do Elektryka i Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości