Dzisiaj jest 21 wrz 2021, 05:39


[1,6 TDI 105KM] Golf 6 1.6 tdi szarpanie podczas przyspieszania tempomat

Moderatorzy: rafaello, BRUNO55

Regulamin forum Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK6.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!

Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów, tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 7 znajdują się w dziale MK7
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

berys

Nieśmiały

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 27 maja 2021, 20:38
  • Online: 1d 4h 16m 37s
  • Auto: VW golf 6
  • Silnik: CAYC
  • Lokalizacja: Wrocław

Golf 6 1.6 tdi szarpanie podczas przyspieszania tempomat

Post06 wrz 2021, 19:42

Witam, tempomat ustawiony na 160 km/h , zwalniam do 130km/h nastepnie wlaczam powrot do zadanej predkosci tempomat. Auto przyspiesza normalnie ale gdy jest tuz przed zadana predkoscia szarpie. Sprzeglo raczej ok, czy uklad wtryskowy moze miec wplyw na takie objawy? Kiedys na 2 biegu dodalem wiecej "gazu", a bylo mokro to strasznie walilo. Dzis zmienialem olej, łapa wyglada dobrze, moglem ja sprawdzic ruszajac autep tyl, przod na recznym. Bledow w ecu brak.

Wróć do Problemy / Usterki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość