Dzisiaj jest 31 mar 2025, 12:13

[1.2 TSI 105KM] 1.2TSI 6tyś.po wymianie rozrządu

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

tomvideo

Nieśmiały

• Online: 2d 3h 8m 42s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.2 TSI 105KM

1.2TSI 6tyś.po wymianie rozrządu

Post18 wrz 2013, 20:08

Witam
Pytanie do osób które miały wymieniony rozrząd w 1.2tsi
Ile przejechaliście ? Czy obiawy chałasu podczas odpalania auta nie powracają ?
Dlaczego pytam.
W tym roku po ciężkim bulu miałem wymieniony rozrząd ponoć cały zestaw ( łańcuch ,napinacz i coś tam drobnego)
przy przebiegu 24 tyś.
Oczywiście jak auto było przez prawie tydzień w serwisie nic nie stwierdzono przy odpalaniu -"pewno szukałem dziury w całym " bo się naczytałem .
Wymieniono mi "podobno" rozrząd tylko dla tego ,że mi przysługiwało (ten nr.ser.silnika był do wymiany)

Wszystko było ok do dziś przebieg 30tyś czyli przejechane od czerwca 6tyś.
Przy odpalaniu auta ciepłego usłyszałem jakieś dziwne buczenie ,nie terkotanie .Teraz nie wiem czy panowie z VW polecieli w h..... ,(może mechanik a co ! ) nie wymienili całości lub te łańcuch są takie kiepskie.
Tym bardziej mogę tak sądzić ponieważ w październiku kończy mi się gwarancja - a niech się klijent martwi po gwarancji he,he .Nie wiem czy to znowu ten słynny rozrząd ,coś musi być jednak nie tak skoro nowe golfy 7 mają pasek.

Proszę o opinie jak jest u was.

Dzięki i Pozdrawiam

jarekbarcaaa

Gadatliwy

• Online: 6d 17h 45m 56s
  • Pochwały: 8
  • Auto: golf 6
  • Silnik: 1.4 tsi 122 km

Re: 1.2TSI 6tyś.po wymianie rozrządu

Post18 wrz 2013, 22:38

ja bym do ASO jechal jak auto na gwarnacji:)
Awatar użytkownika

arturro

Gadatliwy

• Online: 13d 40m 7s
  • Pochwały: 7
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI

Post19 wrz 2013, 08:09

tomvideo pisze:Tym bardziej mogę tak sądzić ponieważ w październiku kończy mi się gwarancja - a niech się klijent martwi po gwarancji he,he .Nie wiem czy to znowu ten słynny rozrząd ,coś musi być jednak nie tak skoro nowe golfy 7 mają pasek.

spokojnie, na wymienione czesci masz dwa lata gwarancji

Maniek8820

Nieśmiały

• Online: 17d 18h 47m 46s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.2TSI 105KM

Post19 wrz 2013, 13:19

Mój samochód jest wyprodukowany dokladnie 22.12.2011r .Mam przejechane 31 tys km i zero problemów z rozrządem. Żadnych hałasów przy odpalaniu na zimnym czy tez ciepłym silniku. I teraz zastanawiam sie od kiedy wprowadzili ten ulepszony rozrząd. Czy mam farta i mam juz ten nowy czy to kwestia czasu i u mnie tez sie wysypie. Proszę o odpowiedz jesli ma ktos jakies pewne informacje w tej sprawie.
Awatar użytkownika

arturro

Gadatliwy

• Online: 13d 40m 7s
  • Pochwały: 7
  • Auto: Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI

Post20 wrz 2013, 12:25

arturro pisze:
tomvideo pisze:Tym bardziej mogę tak sądzić ponieważ w październiku kończy mi się gwarancja - a niech się klijent martwi po gwarancji he,he .Nie wiem czy to znowu ten słynny rozrząd ,coś musi być jednak nie tak skoro nowe golfy 7 mają pasek.

spokojnie, na wymienione czesci masz dwa lata gwarancji

moja odpowiedz moze wprowadzac w blad, prosze o przeczytanie tego tematu: post11712.html#p11712

Autor postu otrzymał pochwałę

Wróć do Układ napędowy i skrzynia biegów