iparts.pl

Dzisiaj jest 23 paź 2017, 08:14


Klimatyzacja - brak reakcji

Moderatorzy: Muti, rafaello20, marmi

Regulamin forum Układ klimatyzacji, układ wentylacji, ogrzewania wnętrza oraz Webasto

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

Baster

VIP

  • Posty: 1214
  • Rejestracja: 07 kwie 2013, 15:15
  • Lokalizacja: RIMBO SZWECJA
  • Online: 88d 8h 45m 22s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 6 +TOUAREG
  • Silnik: 2.0 CBB GTD + 4.2 V8
  • Lokalizacja: SZWECJA

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post06 maja 2016, 14:42

Ja kupiłem nowy agregat w cenie 1150 zł 1 rok gwarancji.
Baster
Offline
Awatar użytkownika

jarekgk

Gadatliwy

  • Posty: 251
  • Rejestracja: 17 paź 2015, 06:28
  • Online: 28d 16h 29m 22s
  • Pochwały: 6
  • Auto: VW GOLF VI DSG Kombi
  • Silnik: 1.6 TDI 105 KM CAYC
  • Lokalizacja: lodzkie

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post07 maja 2016, 13:01

mazzieh1984 pisze:Czesc, podepne sie bo umnie sie tez klima skonczyla, tzn zalacza sie ale nie chlodzi, slychac tylko syczenie, pusta czy jak?

Prawdopodobnie masz za mało środka R134a w układzie. Podjedź gdzieś gdzie robią klime to sprawdzą.
Offline
Awatar użytkownika

mazzieh1984

Nieśmiały

  • Posty: 20
  • Rejestracja: 14 mar 2016, 22:33
  • Online: 17h 54s
  • Auto: Golf 6 variant
  • Silnik: 2.0tdi
  • Lokalizacja: Osnabruck

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post07 maja 2016, 20:21

Podjadę dopiero w lipcu jak będę w Pl. Do tego czasu jezdzić jak kebap bede. Pzdr
Offline

Kamil393

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 23 lis 2016, 16:02
  • Online: 11m 47s
  • Auto: Audi
  • Silnik: 1.6
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post23 lis 2016, 16:28

Ogólnie co do klimy jak czynnik jest i błędów nie ma, to czynnika jest ok, bo inaczej wywalałoby błędy za duzo i za mało... Może zacznij od zapalenia auta i popatrz na koło sprężarki tam jest wkręcona na środku śrubka, jesli śrubka się nie kręci i jest delikatnie wykręcona to jest zerwana sprężarka, do wymiany... =D> =D>
Offline

Lukaszzz2310

Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 22 maja 2017, 21:35
  • Online: 3h 17m 29s
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM
  • Lokalizacja: Gniezno

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post25 maja 2017, 20:41

Witam. Mam taki problem z klimatyzacją. Raz działa raz nie a jak działa to słyszę takie chrobotanie. Jak wylacze klime to cisza. Co może być powodem?
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Junior Moderator

  • Posty: 352
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 09:15
  • Online: 15d 17h 55m 33s
  • Pochwały: 23
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post26 maja 2017, 10:38

Lukaszzz2310 pisze:Witam. Mam taki problem z klimatyzacją. Raz działa raz nie a jak działa to słyszę takie chrobotanie. Jak wylacze klime to cisza. Co może być powodem?

Jak kolega wcześniej napisał - czy sprawdzałeś błędy ? Brak czynnika skutkuje błędem i takimi odgłosami co napisałeś. Jak błędu nie ma to coś się dzieje z agregatem (spreżarką). Albo pada sprzęgiełko albo agregat.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline

Lukaszzz2310

Nowicjusz

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 22 maja 2017, 21:35
  • Online: 3h 17m 29s
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM
  • Lokalizacja: Gniezno

Re: Klimatyzacja - brak reakcji

Post26 maja 2017, 21:20

BRUNO55 pisze:
Lukaszzz2310 pisze:Witam. Mam taki problem z klimatyzacją. Raz działa raz nie a jak działa to słyszę takie chrobotanie. Jak wylacze klime to cisza. Co może być powodem?

Jak kolega wcześniej napisał - czy sprawdzałeś błędy ? Brak czynnika skutkuje błędem i takimi odgłosami co napisałeś. Jak błędu nie ma to coś się dzieje z agregatem (spreżarką). Albo pada sprzęgiełko albo agregat.

Byłem na serwisie klimy, rzeczywiście bardzo mało czynnika było (ok 30g). Teraz jest ok chociaż nie pracuje najciszej.
Poprzednia

Wróć do Układ klimatyzacji i ogrzewania

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość