Dzisiaj jest 24 kwie 2019, 05:39


[ALL] Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

jarekgk

Stały Bywalec

  • Posty: 337
  • Rejestracja: 17 paź 2015, 05:28
  • Online: 36d 7h 32m 10s
  • Pochwały: 10
  • Auto: VW GOLF VII
  • Silnik: 2.0 TDI CRLB
  • Lokalizacja: lodzkie

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post05 kwie 2019, 20:18

Ktoś coś podpowie?
Offline

Rockboys

Nowicjusz

  • Posty: 5
  • Rejestracja: 01 lut 2019, 13:17
  • Online: 6h 24m 25s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6 TDI CAYC
  • Lokalizacja: Grudziądz

VCDS

Post19 kwie 2019, 18:38

Witam dziś zakupiłem sobie kabelek HEX-V2 jednak nie wykrywa mi interfejsu.
W instrukcji instalacji pisze cos takiego :
Install official VCDS version 18.9.0 and may be later of any language of your choice
2. copy ftd2xx.dll VCDSLoader.exe into installed directory
3. make a shortcut to Destop and start with it every time
instead of original shortcut to VCDS.exe. Internet connection can stay ON.

4. RUN VCDSLoader.exe

POMOŻE KTOŚ ROZWIĄZAĆ PROBLEM BO NIE WIEM KOMPLETNIE JAK TO UGRYŹĆ
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 858
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 37d 11h 1m 27s
  • Pochwały: 49
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: VCDS

Post20 kwie 2019, 07:22

Rockboys pisze:Witam dziś zakupiłem sobie kabelek HEX-V2 jednak nie wykrywa mi interfejsu.
W instrukcji instalacji pisze cos takiego :
Install official VCDS version 18.9.0 and may be later of any language of your choice
2. copy ftd2xx.dll VCDSLoader.exe into installed directory
3. make a shortcut to Destop and start with it every time
instead of original shortcut to VCDS.exe. Internet connection can stay ON.

4. RUN VCDSLoader.exe

POMOŻE KTOŚ ROZWIĄZAĆ PROBLEM BO NIE WIEM KOMPLETNIE JAK TO UGRYŹĆ

Wrzucając to do translatera wychodzi tak :
Zainstaluj oficjalną wersję VCDS 18.9.0 i może być późniejszym dowolnym wybranym językiem
2. skopiuj plik ftd2xx.dll VCDSLoader.exe do zainstalowanego katalogu
3. wykonaj skrót do Destop i zacznij za każdym razem
zamiast oryginalnego skrótu do VCDS.exe. Połączenie internetowe może pozostać włączone.

4. URUCHOM VCDSLoader.exe
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

hoses

Gadatliwy

  • Posty: 203
  • Rejestracja: 29 sie 2017, 18:56
  • Online: 3d 8h 15m 20s
  • Pochwały: 3
  • Auto: VW Golf 6 Variant
  • Silnik: 1.6 TDI 105KM CAYC
  • Lokalizacja: mazowieckie

Re: VCDS

Post20 kwie 2019, 17:57

Ktoś się spotka z czymś takim?
Nagle nie wiem dlaczego mój VCDS nie chce wykonać skanowania. Wywala cały czas komunikat jak na zdjęciu. O co kaman?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1636
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 35d 9h 10m 56s
  • Pochwały: 27
  • Ostrzeżenia: 3
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: VCDS

Post21 kwie 2019, 21:32

hoses pisze:Ktoś się spotka z czymś takim?
Nagle nie wiem dlaczego mój VCDS nie chce wykonać skanowania. Wywala cały czas komunikat jak na zdjęciu. O co kaman?
Zobacz co masz napisane w zakładce o licencji.
Pobrał aktualizacje albo zgubił licencje.
Jak atmega to da się bez problemu podbić kabel. .
Dla pewności zainstaluj na innym kompie to będziesz wiedział czy nadpisało się coś w kablu ....

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Poprzednia

Wróć do Diagnostyka i kodowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości