Dzisiaj jest 17 paź 2018, 19:50


[ALL] Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Analiza logów, opis błędów, kodowanie sterowników ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Analiza logów statycznych i dynamicznych, wyjaśnienie błędów, interfejsy diagnostyczne, kodowanie i adaptacja i inne tematy związane z diagnostyką komputerową oraz programowaniem sterowników.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 21:23
  • Online: 13h 53m 19s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 02:58

Czyli pozostaje mi kupić nowy kabel?
Offline
Awatar użytkownika

looki8329

Gadatliwy

  • Posty: 202
  • Rejestracja: 27 lis 2014, 13:40
  • Online: 11d 9h 33m 52s
  • Pochwały: 1
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4TSI 122PS
  • Lokalizacja: VWlkp

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 06:45

W niektórych przypadkach można reanimować kabel ale z tego co się orientowałem to koszt praktycznie nowego kabla.
Lepiej stracić sekundę z życia niż życie w ciągu sekundy...
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Zablokowany

  • Posty: 1520
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 14:51
  • Online: 33d 14h 40m 1s
  • Pochwały: 24
  • Ostrzeżenia: 3
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 09:49

możesz pobawić się i go reanimować ale bez obrazy, chyba nic nie wiesz o wgraniu jeszcze raz wsadu do atmela więc może warto wydać 20$ i się pilnować na zaś
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 21:23
  • Online: 13h 53m 19s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 15:37

Nie obrażam sie pewnwie ze nie wiem. Próbowałem cos tam zobaczyc na poradniku na ocyavia klub polska to machnalem ręką. Takze dzięki za pomoc. Tak swoja droga co trzeba zrobic jak dorwe nowy kabel żeby na windows 10 chodził bo ponoc one nie lubia chodzić na 10?
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 21:23
  • Online: 13h 53m 19s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 20:43

Udało się uruchomić kabel. Nawet nie wiecie ile zabawy z tym było. :-k
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 327
  • Rejestracja: 29 sty 2016, 00:11
  • Online: 7d 19h 54m 40s
  • Pochwały: 9
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post17 maja 2018, 21:39

... jednego nie mogę zrozumieć... jak problem to 1000 pytań do... jak po problemie to... "udało się, nawet nie wiecie..."
... pewnie, że nie wiemy więc może napisz co był nie tak w przyszłości ktoś inny skorzysta...


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline

Fiat_9

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 29 kwie 2018, 21:23
  • Online: 13h 53m 19s
  • Auto: vw golf mk6 s
  • Silnik: 1.6 tdi
  • Lokalizacja: Coalisland Irlandia Płn

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post19 maja 2018, 04:59

Najmocniej przepraszam za to. Chodziło mi o to że problem leżał w kompie i jego gniazdach. Z jakiegoś powodu Nie potrafił wgrać sobie Oprogramowania kabla. I jak już wgrał to nagle go niewidział poprawnie. Jakby nazwa i wszystko się zgadzało ale musiałem wgrać starsze sterowniki i wtedy komp widział normalnie kabel. Lecz to było wczoraj, dzisiaj już niestety kabel umarł... Doszczętnie bo raz co jakiś czas go widzi normalnie a potem wali "connection error". I przy autoscanie wywala przy skanowaniu wszystkich modułów. Więc nie wiem czemu umarło wiem że działał tylko po wgraniu starszych sterowników. Wniosek czas kupić oryginała. :banghead:
Offline

vincente00

Nowicjusz

  • Posty: 3
  • Rejestracja: 11 lip 2018, 08:53
  • Online: 1h 6m 29s
  • Silnik: CAYB
  • Lokalizacja: Koszalin

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post13 lip 2018, 08:47

Witajcie, mam problem z VCDS 17.8.1 PL, a mianowicie gubi plik ROD. Raz na 10 prób połączy się bez problemu do tego na przemian wskakuje connection error. Oczywiście wersja skośnooka. Żeby było śmieszniej przy podłączeniu kolejny raz woła o zupełnie nierealną poprzestawianą nazwę pliku ROD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

jezutkp

Sympatyk

  • Posty: 88
  • Rejestracja: 23 sty 2014, 23:09
  • Online: 3d 20h 18m 50s
  • Pochwały: 4
  • Auto: VW Touran
  • Silnik: 2.0 BKD+ TDI
  • Lokalizacja: Olkusz

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post14 lip 2018, 10:41

Zainstaluj sobie 17.1.3 PL i po problemie....
Offline

goses

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 26 sie 2018, 15:48
  • Online: 1d 18h 2m 9s
  • Auto: Golf VI 2009
  • Silnik: CBAB
  • Lokalizacja: Podlaskie

Problem z VCDS Lite - kabel KKL

Post26 sie 2018, 16:49

Witam,

Mam problem z podłączeniem się do mojego Golfa 6, posiadam kabel KKL z Viaken (czarny nie chiński), do tego program VCDS Lite 1.2, ściągałem VCDS 11 oraz 17 ale nie działają z tym kablem.

Kabla używałem na Golfie IV, Polo, Skodzie i wszystko śmiga, u mnie nie chce się połączyć z żadnym ze sterowników, po teście OBD, wyskakuje takie coś:
ssssssss.png


O co chodzi? Kabel/VCDS nie obsługuje Golfa VI czy może coś z wejściem OBDII jest nie tak?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

Maciek

Forumowicz

  • Posty: 559
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 10:35
  • Online: 14d 30m 13s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post27 sie 2018, 00:56

Kabel jest za stary vcds lite to przeżytek
Offline

goses

Nowicjusz

  • Posty: 16
  • Rejestracja: 26 sie 2018, 15:48
  • Online: 1d 18h 2m 9s
  • Auto: Golf VI 2009
  • Silnik: CBAB
  • Lokalizacja: Podlaskie

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post27 sie 2018, 09:58

OK, dziękuje za odp, więc z tego co patrzę to nic ciekawego nie kupie w PL, tak do 100zł by obsługiwało golfa VI ? chodzi mi o proste sprawdzanie i kasowanie błędów.. raczej zostają tylko podróbki z aliexpress?
Offline

Maciek

Forumowicz

  • Posty: 559
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 10:35
  • Online: 14d 30m 13s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Problemy z kablem, VCDS, VAG COM / nie działa VCDS

Post27 sie 2018, 10:12

Za Taja cenę tylko podróbki, poszukaj na forumowej giełdzie może ktoś sprzedaje akurat
Poprzednia

Wróć do Diagnostyka i kodowanie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości