Dzisiaj jest 25 maja 2019, 04:33


Radyjko do golfa

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: Muti

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Radyjko do golfa

Post14 mar 2019, 16:38

Witam kolegów mam pytanko co to za model radia 3Q0035846A czy ma w sobie navi mirror link czy to discovery?poz
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post15 mar 2019, 08:38

3Q0035846A
wkładana w Golfie 30.05.2016 -> 29.05.2017 (rok modelowy MY2017)
nawigacja Discover Media, bez DAB+
obsługuje ekrany o rozdzielczości 800x480
Generacja MIB2 - może obsługiwać AppConnect (MirrorLink, Android Auto, Apple CarPlay) ale to zależy nie tylko od samej jednostki a od aktywacji przypisanych do auta wg VIN

Gdzieś pisałeś, że masz radio 5Q0035819A czyli MIB1 z ekranem rozdzielczości 400x240, to ewent. ekran też będziesz musiał wymienić.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2019, 08:54 przez amargro, łącznie zmieniany 1 raz
Offline
Awatar użytkownika

jarekgk

Stały Bywalec

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 17 paź 2015, 05:28
  • Online: 36d 12h 49m 35s
  • Pochwały: 11
  • Auto: VW GOLF VII
  • Silnik: 2.0 TDI CRLB
  • Lokalizacja: lodzkie

Re: Radyjko do golfa

Post15 mar 2019, 08:47

To moje auto jest z 03.06.2016 i ja mam takie radio 3Q0035846.
Orientujesz się co obsługuje?
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post15 mar 2019, 09:10

jarekgk pisze:To moje auto jest z 03.06.2016 i ja mam takie radio 3Q0035846.
Orientujesz się co obsługuje?

Mam obecnie takie samo, po wymianie radia Composition Media -> navi Discover Media
To odpowiednik powyższego, tylko z roku modelowego MY2016... i widocznie równolegle wkładali jeszcze w jakiejś partii aut, bo nawet do 03.07.2016

3Q0035846A być może ma już Media Control - sterowanie funkcjami radia aplikacją na smartfonie po sparowaniu przez WiFi... 3Q0035846 jeszcze tego nie miało.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2019, 09:35 przez amargro, łącznie zmieniany 1 raz
Offline
Awatar użytkownika

jarekgk

Stały Bywalec

  • Posty: 342
  • Rejestracja: 17 paź 2015, 05:28
  • Online: 36d 12h 49m 35s
  • Pochwały: 11
  • Auto: VW GOLF VII
  • Silnik: 2.0 TDI CRLB
  • Lokalizacja: lodzkie

Re: Radyjko do golfa

Post15 mar 2019, 09:28

A funkcję voice masz aktywną?
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Re: Radyjko do golfa

Post15 mar 2019, 14:58

Dziękuję bardzo za odpowiedź z tego co zrozumiałe to powinna być ikonka mirrorlink?
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post18 mar 2019, 09:38

W jednostkach MIB2 to ikona pakietu App-Connect:
Obrazek

Po jej naciśnięciu wśród 3 aplikacji jest też MirrorLink:
Obrazek
Offline

pab567

Aktywny

  • Posty: 155
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 11d 5h 51m 4s
  • Pochwały: 8
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Radyjko do golfa

Post18 mar 2019, 17:52

amargro pisze:Gdzieś pisałeś, że masz radio 5Q0035819A czyli MIB1 z ekranem rozdzielczości 400x240, to ewent. ekran też będziesz musiał wymienić.


Ej, 5Q0035819A to radio ze Skody - Bolero czyli odpowiednik Composition Media, montowany w autach MY16.
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post18 mar 2019, 20:49

Sorry, wg fotki na ktora patrzylem, kolega ma 5G0035819A, czyli CM MIB1:
Klaj_72 pisze:Oto moja naklejka z radyjka https://drive.google.com/file/d/1bDVpT8 ... p=drivesdk

a zamiast wklepac z klawiatury, niestety uzylem kopiuj-wklej:
Klaj_72 pisze:Moja jednostka w schowku to 5Q0035819A
Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Re: Radyjko do golfa

Post19 mar 2019, 06:53

amargro pisze:3Q0035846A
wkładana w Golfie 30.05.2016 -> 29.05.2017 (rok modelowy MY2017)
nawigacja Discover Media, bez DAB+
obsługuje ekrany o rozdzielczości 800x480
Generacja MIB2 - może obsługiwać AppConnect (MirrorLink, Android Auto, Apple CarPlay) ale to zależy nie tylko od samej jednostki a od aktywacji przypisanych do auta wg VIN

Gdzieś pisałeś, że masz radio 5Q0035819A czyli MIB1 z ekranem rozdzielczości 400x240, to ewent. ekran też będziesz musiał wymienić.

Witam kolego kupując takie radyjko posiada swój kod czy nie będzie problemu przy uruchomieniu i pytanie w moim radyjku obecnym miałem problem z kamerą cofania mam nadzieje że w tym modolunie będzie problemu.

-- 19 mar 2019, 06:55 --

Klaj_72 pisze:
amargro pisze:3Q0035846A
wkładana w Golfie 30.05.2016 -> 29.05.2017 (rok modelowy MY2017)
nawigacja Discover Media, bez DAB+
obsługuje ekrany o rozdzielczości 800x480
Generacja MIB2 - może obsługiwać AppConnect (MirrorLink, Android Auto, Apple CarPlay) ale to zależy nie tylko od samej jednostki a od aktywacji przypisanych do auta wg VIN

Gdzieś pisałeś, że masz radio 5Q0035819A czyli MIB1 z ekranem rozdzielczości 400x240, to ewent. ekran też będziesz musiał wymienić.

Witam kolego kupując takie radyjko czy posiada swój kod czy nie będzie problemu przy uruchomieniu i pytanie w moim radyjku obecnym miałem problem z kamerą cofania mam nadzieje że w tym modelu nie będzie problemu.
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post19 mar 2019, 07:41

3Q0035846A jest przystosowana do kamery.
Z pełnym poprawnym uruchomieniem "radyjka" będą problemy... CP, aktywacje... poczytaj, na forum w dziale Multimedia jest wielokrotnie opisane... nawet w tym temacie dawałem linki.
Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Re: Radyjko do golfa

Post19 mar 2019, 10:15

amargro pisze:3Q0035846A jest przystosowana do kamery.
Z pełnym poprawnym uruchomieniem "radyjka" będą problemy... CP, aktywacje... poczytaj, na forum w dziale Multimedia jest wielokrotnie opisane... nawet w tym temacie dawałem linki.

Kolego przy przekładce tego radyjka jest jeszcze coś potrzebne oprucz ekranu jakieś kabelki i jeszcze jedno to co piszesz z tym CP aktywacja rozumiem że jest to do zrobienia przez magika lub vw?
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post19 mar 2019, 14:54

Okablowanie powinno pasować z MIB1 do MIB2
Masz MEDIA-IN ? To ewent. USB do założenia.
Antena GPS
Aktywacji ASO nie zrobi.
Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Re: Radyjko do golfa

Post19 mar 2019, 15:27

amargro pisze:Okablowanie powinno pasować z MIB1 do MIB2
Masz MEDIA-IN ? To ewent. USB do założenia.
Antena GPS
Aktywacji ASO nie zrobi.

Oki tzn trzeba szukać jakiegoś fachowca ale gdzie tu znaleźć?
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post20 mar 2019, 09:32

Tia, z szukaniem jest słabo :despair:
Offline

damius25

Niemowa

  • Posty: 1
  • Rejestracja: 03 maja 2018, 23:14
  • Online: 3h 46m 46s
  • Auto: Vw Sharan 7n
  • Silnik: 2.0 tdi 170km
  • Lokalizacja: Dolnośląskie

Re: Radyjko do golfa

Post20 mar 2019, 10:18

Witam.Czy orientujecie sie co moze byc???...posiadam vw sharana z 2012r.mialem zamontowane radio rns510. Wymiemilem to radyjko ns doscover media mibpq 2...po podlaczeniu wszysto dziala ale jak wchodze vcds w radio lub nawigacje to wyswietla ze brak sterownikow.w gatweyu wsxystko zaznaczone.

-- 20 mar 2019, 10:35 --

10:18

Witam.Czy orientujecie sie co moze byc???...posiadam vw sharana z 2012r.mialem zamontowane radio rns510. Wymiemilem to radyjko ns doscover media mibpq 2...po podlaczeniu wszysto dziala ale jak wchodze vcds w radio lub nawigacje to wyswietla ze brak sterownikow.w gatweyu wsxystko zaznaczone.
Offline

Klaj_72

Nieśmiały

  • Posty: 21
  • Rejestracja: 18 lis 2018, 18:23
  • Online: 3d 1h 8m 2s
  • Auto: Vw golf 7
  • Silnik: 1.4 tsi
  • Lokalizacja: Woj.śląskie

Re: Radyjko do golfa

Post20 mar 2019, 11:59

amargro pisze:Tia, z szukaniem jest słabo :despair:

Kolego masz rację słabo u mnie z tym szukaniem naprować mnie..
Offline
Awatar użytkownika

amargro

VIP

  • Posty: 250
  • Rejestracja: 09 sie 2016, 06:48
  • Online: 10d 5h 51m 32s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Golf 7 DSG
  • Silnik: CZDA 1.4TSI 150KM
  • Lokalizacja: mazowieckie - WWL

Re: Radyjko do golfa

Post22 mar 2019, 12:01

Naprowadzam... a w zasadzie to prowadzę za rączkę:

a tam:
amargro pisze:3. najważniejsze: ogarnięcie IT -> pab567

Wróć do Multimedia

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość