Dzisiaj jest 23 wrz 2018, 08:59


Podłączenie wzmacniacza

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Sharif

Nowicjusz

  • Posty: 19
  • Rejestracja: 22 gru 2017, 12:26
  • Online: 9h 37m 28s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Lubelskie

Podłączenie wzmacniacza

Post16 wrz 2018, 12:12

Hej, ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby wykorzystać cały komplet kabli wyjęty z poprzedniego auta i zamontować wzmacniacz do gulfeusza. Jedyną rzeczą która stanęła na przeszkodzie jest podłączenie zasilania do wzmacniacza.. Którędy je pociągnąć? :roll:


Zastanawiam się czy mogę podłączyć zasilanie pod + i - radia. Wczoraj testowałem na krótko i wszystko zagrało okej. /
Chce podłączyć jakąś małą tubę żeby sobie brzdękała w bagażniku i to wszystko.

Pytanie czy podłączenie pod zasilanie radia to dobry pomysł?
Offline
Awatar użytkownika

mati5123

Nieśmiały

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 17 gru 2014, 11:41
  • Online: 1d 5h 54m 40s
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: CFGB2.0TDI 170KM GTD
  • Lokalizacja: pomorskie

Re: Podłączenie wzmacniacza

Post16 wrz 2018, 13:39

Chcesz zasilacz wzmacniacz przewodami zasilającymi radio dobrze rozumiem ?
Offline

Sharif

Nowicjusz

  • Posty: 19
  • Rejestracja: 22 gru 2017, 12:26
  • Online: 9h 37m 28s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Lubelskie

Re: Podłączenie wzmacniacza

Post16 wrz 2018, 14:25

Tak, albo wpiąć się w coś innego co pozwoli zasilać wzmacniacz.
Offline
Awatar użytkownika

mati5123

Nieśmiały

  • Posty: 29
  • Rejestracja: 17 gru 2014, 11:41
  • Online: 1d 5h 54m 40s
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: CFGB2.0TDI 170KM GTD
  • Lokalizacja: pomorskie

Re: Podłączenie wzmacniacza

Post16 wrz 2018, 21:52

Nie wiem o jakiej mocy rozmawiamy ale jak dla mnie zbyt mały przekrój przewodów. Pociągnij od aku to nie jest duży problem i będziesz miał spokój.
Offline

Sharif

Nowicjusz

  • Posty: 19
  • Rejestracja: 22 gru 2017, 12:26
  • Online: 9h 37m 28s
  • Auto: GOLF VI
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Lubelskie

Re: Podłączenie wzmacniacza

Post17 wrz 2018, 22:28

Którędy najlepiej to zrobić? Za akumulatorem zlokalizowałem jakiś przepust, ale jest on bardzo szczelnie zabudowany.
Offline
Awatar użytkownika

greg2

Senior Moderator

  • Posty: 803
  • Rejestracja: 04 cze 2013, 16:45
  • Online: 83d 18h 43m 4s
  • Pochwały: 17
  • Auto: Golf VII GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Lokalizacja: Warszawa

Re: Podłączenie wzmacniacza

Post17 wrz 2018, 23:16

na scianie grodziowej masz gumowe zaslepki w ktorych mozesz wyciac otwor i dopasowac srednice do przewodow

Wróć do Elektryka i Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Hexo i 1 gość