Dzisiaj jest 18 paź 2018, 14:23


Zmiana panelu climatic na golf VII

Moderatorzy: ryba113, BRUNO55, rafaello

Regulamin forum Inne pytania techniczne, których nie da się zaklasyfikować do jednego z istniejących działów.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga:
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

blackmk6

Nieśmiały

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 10 lis 2016, 08:47
  • Online: 5d 20h 7m 2s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

Zmiana panelu climatic na golf VII

Post16 maja 2018, 10:12

Witam.

Posiadam panel klimatyzacji typu CLIMATIC . czy moge go zmienic na panel climatic od GOLFA VII ??

TAKI MAM :

Obrazek


na taki chce zmienic
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 740
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 09:15
  • Online: 32d 12h 52m 42s
  • Pochwały: 46
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post16 maja 2018, 11:07

blackmk6 pisze:Witam.

Posiadam panel klimatyzacji typu CLIMATIC . czy moge go zmienic na panel climatic od GOLFA VII ??


Od golfa VII nie podejdzie bo to inna platforma.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline

blackmk6

Nieśmiały

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 10 lis 2016, 08:47
  • Online: 5d 20h 7m 2s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post16 maja 2018, 12:10

a panel klimatronic od golfa VI ? będzie działał przyciski te co w cliamtic tylko bedzie jednastrefa ? tak ?
Offline

Maciek

Forumowicz

  • Posty: 559
  • Rejestracja: 02 paź 2016, 10:35
  • Online: 14d 2h 4m 55s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CAYC 1.6TDI
  • Lokalizacja: Mikolajki

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post16 maja 2018, 12:59

Nieee będzie zle. Musisz kupić panel wyglądający jak w golfie 7 ale od passata b7 przeznaczonego na usa
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 327
  • Rejestracja: 29 sty 2016, 00:11
  • Online: 7d 19h 54m 40s
  • Pochwały: 9
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post16 maja 2018, 15:33

... zobacz tu post62459.html#p62459
Offline

blackmk6

Nieśmiały

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 10 lis 2016, 08:47
  • Online: 5d 20h 7m 2s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post17 maja 2018, 07:29

Maciek pisze:Nieee będzie zle. Musisz kupić panel wyglądający jak w golfie 7 ale od passata b7 przeznaczonego na usa



taki ? a wiązka zostaje stara tak bo stary cliamtronic podpinany jest na 2 wtyczki ? tylko panel zmieniam na ten ? + ramka ?


http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-vw ... 28701.html
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 327
  • Rejestracja: 29 sty 2016, 00:11
  • Online: 7d 19h 54m 40s
  • Pochwały: 9
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post17 maja 2018, 07:37

... przecież wyżej podałem Ci link z wymiany takiego panela
Offline

blackmk6

Nieśmiały

  • Posty: 35
  • Rejestracja: 10 lis 2016, 08:47
  • Online: 5d 20h 7m 2s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: TDI

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post17 maja 2018, 07:49

yox pisze:... przecież wyżej podałem Ci link z wymiany takiego panela


Chodzi mi czy taki panel jak w linku na allegro. i czy podpina sie go tylko na dwie wtyczki ???????

a czy da się mając climatic zakodować jakos aby w radiu rns 510 była wyświetlana temperatura ?



i pytanie jakbym podpiął taki panel od climatronica zamiast CLIMATIC nie zmieniając nic to funkcje by wszystkie działały oprócz ustawienia temperatury innej dla pasażera i dla kierowcy tak , ?

Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 327
  • Rejestracja: 29 sty 2016, 00:11
  • Online: 7d 19h 54m 40s
  • Pochwały: 9
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post17 maja 2018, 08:05

:banghead: czytałeś temat ? ...tak na 2 wtyczki
... climatic nie wyswietla temperatury ani na panelu ani na radiu

-- 17 maja 2018, 07:07 --

... chłopie climatic a climatronik to 2 różna światy, wymień nagrzewnicę i wiązkę wtedy będziesz mógł sobie podłączyć w/w panel a nawet ładniejszy
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 740
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 09:15
  • Online: 32d 12h 52m 42s
  • Pochwały: 46
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Zmiana panelu climatic na golf VII

Post17 maja 2018, 08:48

blackmk6 pisze:


i pytanie jakbym podpiął taki panel od climatronica zamiast CLIMATIC nie zmieniając nic to funkcje by wszystkie działały oprócz ustawienia temperatury innej dla pasażera i dla kierowcy tak , ?



Poczytaj najpierw o zasadach działania klimatyzacji Climatronic i climatic http://www.tech-mot.com.pl/autoklima.html
Następnie poczytaj na forum temat mk6-retrofitting/climatic-na-climatronic-t4264.html Po tej lekturze nie powinieneś już zadawać dziwnych pytań. Tu wszystko już zostało powiedziane.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..

Wróć do Pozostałe

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości