Dzisiaj jest 29 wrz 2020, 14:33


Montaż Discovery Media w MK6

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 283
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 17d 19h 23m 27s
  • Pochwały: 18
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post20 sty 2020, 08:52

Uruchamia sie kombinacja klawiszy VOICE + MENU + NAV. Będzie po polsku. Tak naprawdę użyteczne jest jedynie kilka statystyk - przejechana odległość, odległość do zatankowania, średnie zużycie. Taki gadżet tak naprawdę...
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 sty 2020, 07:18

Dzięki a w tym offroad co można wyświetlić
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 283
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 17d 19h 23m 27s
  • Pochwały: 18
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 sty 2020, 08:20

Niewiele... praktycznie to kompas i wysokość npm
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 11:16

pomijając fakt że jedna jest z dab to E czy F MY2018
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 1020
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 45d 1h 48m 11s
  • Pochwały: 67
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 11:18

piotr64 pisze:pomijając fakt że jedna jest z dab to E czy F MY2018

Z DAB jest E a bez DAB jest F
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 12:05

Wiem chodzi mi o to jaka jest lepsza ?

-- 23 sty 2020, 12:10 --

I czym tak istotnym jeżeli chodzi o możliwości się różnią
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 283
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 17d 19h 23m 27s
  • Pochwały: 18
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 12:28

Sprecyzuj "lepsza"

-- 23 sty 2020, 13:29 --

pab567 pisze:E ma DAB i można uruchomić Vehicle. F nie ma DAB, nie da się uruchomić Vehicle ale ma klawisz APP i daje się uruchomić menu Off-Road bezpośrednio z menu ekranowego.


Bo o róznicach pisałem juz wcześniej...
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post28 sty 2020, 14:25

ma ktoś namiary na pewną DM ElubG

-- 28 sty 2020, 17:46 --

a jak się ma z wesją G z dab co tam można uaktywnić ?

-- 02 lut 2020, 21:19 --

czy można coś ciekawego i jak wycisnąć z 5c0035680G

-- 05 lut 2020, 12:44 --

może ktoś opisać jak uruchomić offroad św 0475
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 1020
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 45d 1h 48m 11s
  • Pochwały: 67
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 09:18

Jeżeli ten temat będzie obejmował wszystko co dotyczy DM to chce poruszyć sprawę POI z suszarkami , fotoradarami itp. Strony niemiecki w temacie konwrtowania pinktów POI sa pozamykane a VW daje to tylko przez Car-net. Na stronie vw-clubpolska.pl można się sporo na ten temat dowiedzieć ale nic nie można dalej z tym zrobić. Może ktoś już to rozgryzł i podzieli się wiedzą oraz jakimś plikiem do wgrania z kary SD to besdę wdzięczny jak udostępni go na e-mail szczepkow@o2.pl
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 11:39

BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)


Autor postu otrzymał pochwałę
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 1020
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 45d 1h 48m 11s
  • Pochwały: 67
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 11:52

yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1847
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 6h 49m 16s
  • Pochwały: 28
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 12:44

BRUNO55 pisze:
yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.
Wgrywa się poi i są 3 ikonki na radiu i jest dźwięk takie dziwny jak się jest przed foto.
Ja ustawiłem suszarki i fotoradary .
Wgrywa się to przez karte SD lub port USB.
W ustawieniach mapy wtedy wyskakuje dodatkowy punkt z możliwością zaznaczenia co się chce .

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 15:35

BRUNO55 pisze:
yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.

...kolego to nie RNS510 a ja nie jestem "handlarzem", dlaczego jeden ma płacić a drugi poda maila i mysli, że skrzynka mu sie zapcha :D
... nie chesz kupowac ? to naucz sie struktury metainfo2.txt, naucz sie generować prawidłowe checksum, db3 i wgrywaj za free co tam sie Tobie podoba
... a jak już ogarniesz (w co wątpię) to nie zapomnij zamieścić manuala na forum
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 lut 2020, 08:51

forum turana poi 2020 z gongiem wszystko śmiga
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 lut 2020, 18:07

piotr64 pisze:forum turana poi 2020 z gongiem wszystko śmiga


... serio ? a napisałeś chociaż "dziekuję" lub dałeś "łapkę" ? 24 pobrania i 3 podziekowania, nice
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post22 lut 2020, 10:03

Sorki byłem tak zajęty sprawdzeniem że zapomniałem „dzięki „
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post22 lut 2020, 14:17

piotr64 pisze:Sorki byłem tak zajęty sprawdzeniem że zapomniałem „dzięki „


... nie ma za co, już nie aktualne (POI usunąłem), skoro 26 osób było na tyle zajętych, żeby napisać "dziekuję", to zapraszam an alle... tam gość za 45 zł sprzedaje i nie trzeba dziękować :bigok:
Offline

znincity

Nowicjusz

  • Posty: 11
  • Rejestracja: 01 wrz 2016, 20:35
  • Online: 2d 22h 16m 25s
  • Auto: VW Scirocco
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post13 kwie 2020, 22:08

Można wiedzieć jak aktywować komputer pokładowy w 5C0 035 680E H0359?
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post11 cze 2020, 19:08

Witam czy na tym forum jest ktoś kto wie jak uruchomić wechicle mam swap aktywny 60100
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post12 cze 2020, 23:40

... ni ma :lol:

-- 14 cze 2020, 19:49 --



https://www.youtube.com/watch?v=DZ47hiLh-9g
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 cze 2020, 11:31

Mam 5c0035680g z app da się to vechicle ogarnąć ? przymierzam się do montażu oryginalnej kamery w znaczek jaką kamerę wybrać łów czy high montował ktoś do tego radia co jest potrzebne proszę o nr katalogowe vcds posiadam oryginał chęci też więc proszę o pomoc dzięki
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 283
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 17d 19h 23m 27s
  • Pochwały: 18
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 cze 2020, 14:52

Da się zrobić VEHICLE choć nie wszystko w nimbedzie działać
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 cze 2020, 15:32

Ale jak i czym to wywołać
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 483
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 23h 41m 3s
  • Pochwały: 19
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 cze 2020, 16:11

... sam tego nie zrobisz
Offline

piotr64

Sympatyk

  • Posty: 89
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 4d 5h 39m 41s
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post17 cze 2020, 17:53

A z kim
PoprzedniaNastępna

Wróć do Retrofitting

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości