Dzisiaj jest 18 lut 2020, 21:17


Montaż Discovery Media w MK6

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Doposażenie samochodu, wymiana na nowsze elementy/systemy, montaż asystentów (Park Assist, Light Assis, ACC, itp.) – czyli wszelkie modyfikacje wpływające na polepszenie funkcjonalności).

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 220
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 21h 7m 45s
  • Pochwały: 16
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post20 sty 2020, 08:52

Uruchamia sie kombinacja klawiszy VOICE + MENU + NAV. Będzie po polsku. Tak naprawdę użyteczne jest jedynie kilka statystyk - przejechana odległość, odległość do zatankowania, średnie zużycie. Taki gadżet tak naprawdę...
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 8h 25m 46s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 sty 2020, 07:18

Dzięki a w tym offroad co można wyświetlić
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 220
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 21h 7m 45s
  • Pochwały: 16
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post21 sty 2020, 08:20

Niewiele... praktycznie to kompas i wysokość npm
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 8h 25m 46s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 11:16

pomijając fakt że jedna jest z dab to E czy F MY2018
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 971
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 10h 27m 19s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 11:18

piotr64 pisze:pomijając fakt że jedna jest z dab to E czy F MY2018

Z DAB jest E a bez DAB jest F
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 8h 25m 46s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 12:05

Wiem chodzi mi o to jaka jest lepsza ?

-- 23 sty 2020, 12:10 --

I czym tak istotnym jeżeli chodzi o możliwości się różnią
Offline

pab567

Gadatliwy

  • Posty: 220
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 14d 21h 7m 45s
  • Pochwały: 16
  • Auto: Skoda Fabia III
  • Silnik: 1.2 TSI 110KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post23 sty 2020, 12:28

Sprecyzuj "lepsza"

-- 23 sty 2020, 13:29 --

pab567 pisze:E ma DAB i można uruchomić Vehicle. F nie ma DAB, nie da się uruchomić Vehicle ale ma klawisz APP i daje się uruchomić menu Off-Road bezpośrednio z menu ekranowego.


Bo o róznicach pisałem juz wcześniej...
Offline

piotr64

Nieśmiały

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 1d 8h 25m 46s
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post28 sty 2020, 14:25

ma ktoś namiary na pewną DM ElubG

-- 28 sty 2020, 17:46 --

a jak się ma z wesją G z dab co tam można uaktywnić ?

-- 02 lut 2020, 21:19 --

czy można coś ciekawego i jak wycisnąć z 5c0035680G

-- 05 lut 2020, 12:44 --

może ktoś opisać jak uruchomić offroad św 0475
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 971
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 10h 27m 19s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 09:18

Jeżeli ten temat będzie obejmował wszystko co dotyczy DM to chce poruszyć sprawę POI z suszarkami , fotoradarami itp. Strony niemiecki w temacie konwrtowania pinktów POI sa pozamykane a VW daje to tylko przez Car-net. Na stronie vw-clubpolska.pl można się sporo na ten temat dowiedzieć ale nic nie można dalej z tym zrobić. Może ktoś już to rozgryzł i podzieli się wiedzą oraz jakimś plikiem do wgrania z kary SD to besdę wdzięczny jak udostępni go na e-mail szczepkow@o2.pl
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 455
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 16h 45m 1s
  • Pochwały: 17
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 11:39

BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)
Offline
Awatar użytkownika

BRUNO55

Senior Moderator

  • Posty: 971
  • Rejestracja: 20 mar 2016, 08:15
  • Online: 42d 10h 27m 19s
  • Pochwały: 61
  • Auto: VW GOLF VI
  • Silnik: 1.4 16V CGGA
  • Lokalizacja: CRY

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 11:52

yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.
ObrazekObrazek
Alkohol niszczy skórę - głównie na kolanach i łokciach..
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1791
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 38d 8h 44m 29s
  • Pochwały: 27
  • Ostrzeżenia: 3
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 12:44

BRUNO55 pisze:
yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.
Wgrywa się poi i są 3 ikonki na radiu i jest dźwięk takie dziwny jak się jest przed foto.
Ja ustawiłem suszarki i fotoradary .
Wgrywa się to przez karte SD lub port USB.
W ustawieniach mapy wtedy wyskakuje dodatkowy punkt z możliwością zaznaczenia co się chce .

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline
Awatar użytkownika

yox

Stały Bywalec

  • Posty: 455
  • Rejestracja: 28 sty 2016, 23:11
  • Online: 8d 16h 45m 1s
  • Pochwały: 17
  • Ostrzeżenia: 2
  • Auto: VW Touran 1T2
  • Silnik: BXE 1.9 TDI
  • Lokalizacja: UK

Re: Montaż Discovery Media w MK6

Post16 lut 2020, 15:35

BRUNO55 pisze:
yox pisze:
BRUNO55 pisze:... ale nic nie można dalej z tym zrobić.


...wszystko można ;)

Skoro można to powiedz jak ? Uwielbiam takie wypowiedzi.Chyba że jest to handlowa tajemnica. Chętnie dam Ci zarobić te 20 zł.

...kolego to nie RNS510 a ja nie jestem "handlarzem", dlaczego jeden ma płacić a drugi poda maila i mysli, że skrzynka mu sie zapcha :D
... nie chesz kupowac ? to naucz sie struktury metainfo2.txt, naucz sie generować prawidłowe checksum, db3 i wgrywaj za free co tam sie Tobie podoba
... a jak już ogarniesz (w co wątpię) to nie zapomnij zamieścić manuala na forum
Poprzednia

Wróć do Retrofitting

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Andrzej4286 i 1 gość